Gymnasium

Information om gymnasium på teckenspråk.

Det här tecknar han i filmen:

Nösnäsgymnasiet är en skola med stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang. Vi har ett stort utbud av högskoleförberedande program, yrkesprogram, introduktionsprogram, lärlingsutbildning och gymnasiesärskola. Hos oss kan du förbereda dig för högskolestudier eller yrkesliv, utveckla dina estetiska förmågor eller inrikta dig inom bland annat ekonomi, data, teknik och idrott. Nösnäsgymnasiet erbjuder även olika former av stödverksamhet för dig som behöver stöd i din lärandesituation. Sådana stödinsatser beslutas av rektorn på respektive program.

Skolan ligger vid den vackra västkusten i lummig grönska och med utsikt över Hakefjorden. Ett stenkast bort finns salta bad, naturstigar och friskvårdsanläggning med simhall och idrottsplats. Med några minuters promenadväg från Stenungsunds centrum har du snabb tillgång till buss och tåg.

Kommunen har ett aktivitetsansvar för ungdomar i kommunen som inte går i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan och som inte fyllt 20 år. Kommunen ska erbjuda dessa ungdomar lämpliga individuella åtgärder. Åtgärderna ska i första hand syfta till att motivera den enskilde att påbörja eller återuppta en utbildning.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad