Stenungsunds kommunvapen

Kulturhuset Fregatten

Kulturhuset är stängt Midsommarafton fredag 23 juni
och Midsommardagen lördag 24 juni

  

Program     JUNI - JULI - AUGUSTI  PDF   

  

  

Midsommar i Stenungsund fredag 23 juni

arrangerat av föreningar

Midsommarfirande i Hembygdsgården Dalen
I år är det Solberga Hembygdsförening som arrangerar. Musikerna och folkdansarna reser stången kl 16.00 och har dansuppvisning. Plats för stora och små att dansa runt stången, leka, dricka kaffe eller läsk. Men kom i god tid! Du kan redan från kl 14.00 få dig en fika, ta lotter och vara med barn/barnbarn vid fiskdamm och olika spel.OBS! Om det blir fint väder blir parkeringen vid själva Hembygdsgården garanterat fylld, även de reserverade handikapplatserna.  Det är förbjudet och omöjligt att parkera längs vägen upp till Dalen. Återstår i så fall parkering längs vägen mellan Stubbhult och Kode, vilket innebär en gångväg på ca 1,5 km. Kom alltså tidigt om du har svårt att genomföra en sån promenad.
Arr: Jörlanda och Stora Höga Hembygdsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ekarvallen
Välkomna till vårt traditionella midsommarfirande vid Ekarvallen midsommarafton kl. 13.00. Dans kring majstången, lekar, lotterier, tombola med hembakat och brynost, kaffeservering och korvstånd. Välkomna. Arr: Spekeröds Hembygdsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stora Askerön
Kl 9.00 klär vi stången vid Stora Askeröns Skolhus du är välkommen med blommor och att hjälpa till. Kl 12.00 reser vi stången. Ringdans och lekar tar sin början. Lotterier, försäljning av fika med hembakt, Almanackor och T-shirts. Arr: Stora Askeröns Hembygdsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Midsommar i Svenshögen
Klockan 11.00 klär vi midsommarstången vid fotbollsplanen. Plocka gärna blommor och hjälp till! Vi bjuder på fika och godis till barnen.
Kl 15.00-17.00 reser vi midsommartången och dansar runt den. Lotterier, fiskdamm, kaffeservering, lekar, ponnyridning m m. Arr: SSK, Svenshögens intresseförening, SHF.

Traditionelt midsommarfirande på Råön från kl 14.00
Grindar öppnas kl 13
• Dans runt midsommarstången kl 15.00-16.00
• Efter dansen gör vi långdans till Göteborgs Artilleri som skjuter salut
• Poängpromenad, servering, fiskedamm, lotterier
• Godisregn ca 17.15
• Trollkarlen Benjamin går runt och trollar bland publiken.
• Barnföreställning Kullerbagge med Bronja.
• Cirkusskola för barn.
• Vi klär midsommarstången kvällen innan kl 18 Ta med blommor!
• Entré: 30 kr. Barn under 15 år fri entré
Arr: Bygdegilletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stenungsögården
Kl 14 Stången reses. Danslekar och levande musik. One for All spelar och underhåller. Lotterier med fina vinster, fiskdamm, ponnyridning. Öl- och vintält med lättare förtäring. Kiosk och café m m. Arr: Stenungsögården och Föreningen Stenungsön.

Midsommarfirande i Ucklum
Kl 12.00-14.00. Traditionellt midsommarfirande med dans och sång kring midsommarstången. UFF-plan vid rondellen i Ucklum. Arr: Ucklums förenade folk.

Stora Höga
Firande på Stora Höga IP med bl a fikachokladhjul och aktiviteter för alla åldrar. Kom gärna och hjälp till att klä och resa stången kl14.00. Ta cykeln - det är ont om parkeringsplatser.Kl 15.30 börjar dansen. Arr: vallens IF och Svenska kyrkan Solberga, Jörlanda, Hålta.

Hällungen midsommarfirande
Kl 14.00 samling vid busshållplatsen i Talbo. Det blir färd med traktor och vagn för blomsterplockning. Tänk på att det kan vara trångt på vagnarna så barnen får förtur att åka. Efter blomsterplockningen hjälps vi alla åt att klä och resa midsommarstången vid badplatsen, så att vi kan sjunga och dansa. Kiosk med fikaförsäljning, lotteri och fiskdamm.

 

Sommarcafé på Mariagården 27 juni - 13 augusti

Hembakad fika, kaffe, glass, smörgåsar och lättare mat som pajer, sallader och nygräddade våfflor.
- Vi har sedan ett halvår tillbaka byggt upp en caféverksamhet på Nösnäsgymnasiet som fungerar väldigt väl, säger Sandra Blom, handledare på Arbetsmarknadsenheten på Stenungsunds kommun. När eleverna har sommarlov flyttar vi vår verksamhet till Mariagården. 
Öppet: tisdag-fredag kl 11.00-17.00, lördag-söndag kl 11.00-16.00. Stängt måndagar.
Välkommen!

  

Mariagårdenöppnas i nytt fönster

Kulturminnesmärkt byggnad som ligger i Stenunge by. Delta i någon programverksamhet eller ta en promenad i trädgården. Mariagården kan hyras via Fregatten Konferenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturcentrum väst - Röda hjärtanöppnas i nytt fönster

  

Kontakt

Kulturkontoret

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund

Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2, 444 30 Stenungsund
0303-73 80 65
kulturinfo@stenungsund.se

Enhetschef Kultur och Kulturskola

Britta Netterfors
0303-73 80 65
britta.netterfors@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Karin Birkedahl, 2017-06-22