Åbacka besöksträdgård

Åbacka trädgård

Åbacka trädgård i Ödsmål är till för grupper och personer som vill uppleva trädgård, natur och hantverk. Trädgården anläggs och sköts genom individ- och familjeomsorgens gröna sysselsättning. Åbacka trädgård är under uppbyggnad.

Åbacka Trädgård är ett leaderprojekt inom socialfonden

Åbacka en plats för hälsa, kunskap och biologisk mångfald

I besöksträdgården ska stenungsundsbor och andra kunna njuta av grönskan och miljön längs ån. Vi välkomnar grupper från bland annat vård och äldrevård för upplevelser och aktiviteter i trädgården. Föreningar, förskolor och skolor är välkomna att använda trädgårdens teman för kunskap om odling, mat och miljö. Trädgården sköts enligt ekologiska principer med fokus på giftfritt, resursbevarande och på andra sätt hållbart för natur och hälsa.

En plats för alla

Trädgårdens rum och gångar är anpassade för att den med barnvagn, rullstol och rullator ska kunna ta sig runt utan svårigheter. Hundar är välkomna, i koppel.

Om platsen

Åbacka ligger naturskönt i Ödsmål med utsikt mot strandängar och en grund havsvik med Askeröfjorden i bakgrunden. Sommartid betar hästar från Stenungsunds ridklubb på ängarna och längre ut finns Råön, ett fritidsområde med dansbana, midsommarfirande och badplats.

Hitta hit

Med buss från Stenungsunds station

Tag buss nr 4 mot Kolhättan eller buss 334 mot Svanesund. Gå av vid hållplats Jordhammar (cirka 4 minuters resa). Följ skylt mot Åbacka trädgård (cirka 600 meter) på vägen genom stallområdet. Efter den lilla bron över ån tar du till vänster. När du ser växthusen är du framme.

Från E6 med bil

Ta av mot Stenungsund C, Svanesund och kör på Industrivägen fram till järnvägsövergången. Därefter tar du höger in på Uddevallavägen (3 km) och svänger vänster mot Åbacka trädgård i höjd med Jordhammars herrgård. Följ skyltning mot Åbacka trädgård (cirka 600 meter) på vägen genom stallområdet. Efter den lilla bron över ån tar du till vänster. När du ser växthusen är du framme.

Vill du boka in en grupp för besök eller har andra frågor?


Välkommen att höra av dig till:

Frida Jonsson
0303-73 00 77
frida.jonsson@stenungsund.se

Kristina Gunnarsson
0303-73 00 84
Kristina.gunnarsson@stenungsund.se

Intresserad av en plats hos Åbacka trädgård och hantverk?

Kontakta en handläggare på individ-och familjeomsorgen.

Rehabilitering genom trädgårdsarbete och hantverk

Senast uppdaterad