interiörbild från Galleri Koch

Konstnär: Linnéa And-Ast. Från utställning i april-maj 2019. Foto: Josefine Molén

Konst

Stenungsunds Konsthall

Stenungsunds Konsthall ligger i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Här arrangerar Stenungsunds kommun utställningar med ambitionen att erbjuda besökarna en bredd av uttryck. Konsthallen ska utgöra en plattform för välkända och lokala konstnärer, så väl som åt det nya, oetablerade och utmanande.

I konsthallen visas även ett antal utställningar arrangerade av Stenungsunds Konstförening och konstnärsföreningen Konstvandringen i Södra Bohuslän. Här visas också periodvis Stenungsunds kommuns konstsamling i urval.

Välkommen att besöka oss!

Öppen Salong 2023

Öppen Salong är utställningen som ger alla med anknytning till Stenungsund möjligheten att ställa ut i kommunens konsthall! Stenungsunds kommun vill bejaka alla invånares kreativitet och förmåga att skapa, oavsett ålder, teknik eller utförande.

Anmälan stängd.

Stenungsunds Konsthall


Vill du veta mer om pågående och kommande utställningar i Stenungsunds Konsthall?

Lär mer om utställningarna här!

Stenungsunds Konststråk


Från Nösnäsbadet i Söder till Badhustorget i norr går Stenungsunds Konststråk. Utmed vattnet och in emellan husen finns ett antal skulpturer och muralmålningar. Via appen Storyspot kan du med hjälp av din telefon ta del av ljudberättelser kopplade till flera av konstverken längs med stråket.

Läs mer om konststråket och Storyspots här!

Konstvandring i Södra Bohuslän


Varje år under påsken arrangerar Kulturförvaltningen tillsammans med Stenungsunds, Tjörns, Orusts, Uddevallas och Kungälvs kommuner en konstvandring bland regionala konstnärers öppna ateljéer. Konstnärerna presenteras i Galleri Koch med ett verk var.

Läs mer om Konstvandringen Södra Bohuslän Länk till annan webbplats.

Prenumerera på Stenungsunds Konsthalls nyhetsbrev!


Anmäl dig här! Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kulturkontoret

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund

Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2, 444 30 Stenungsund
0303-73 80 65
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad