Stenungsunds kommunvapen
interiörbild från Galleri Koch

Konstnär: Linnéa And-Ast. Från utställning i april-maj 2019. Foto: Josefine Molén

Konst

Stenungsunds konsthall

Stenungsunds kommuns konsthall är belägen i Kulturhuset Fregatten. Under året arrangerar kommunen 6-8 olika utställningar. I våra utställningar vill vi erbjuda en mångfald av uttryck; måleri, skulptur, video, installationer och textil. Konsthallen ska utgöra en plattform för såväl välkända konstnärer som nya unga förmågor.

I konsthallen visas även en gång per år unga lokala förmågor, Konstvandringen i Södra Bohuslänslänk till annan webbplats samlingsutställning över påsk och ett antal utställningar arrangerade av Stenungsunds konstföreninglänk till annan webbplats. Kommunen har dessutom en egen konstsamling om knappt 1000 verk som visas under vissa perioder.

1986 invigdes galleriet som byggts ovanpå gamla biblioteket på Strandvägen. Karls-Axel Gadd var starkt pådrivande i utformningen av galleriet, som i en namntävling fick namnet Galleri Koch, efter Bertil von Koch som startade Stenungsunds konstförening. 1992 flyttades Galleri Koch till lokaler i det nybyggda Kulturhuset Fregatten. Galleriet invigdes med en utställning av konstnären Ragnar Sandberg, den kände Göteborgskoloristen med anknytning till Stenungsund.

Vill du ställa ut hos oss?

Ansökningsformulär Galleri Koch - PDFPDF
Ritning Galleri Koch - PDFPDF

Konstvandring i Södra Bohuslän

Varje år under påsken arrangerar Kulturförvaltningen tillsammans med Stenungsunds, Tjörns, Orusts, Uddevallas och Kungälvs kommuner en konstvandring bland regionala konstnärers öppna ateljéer. Konstnärerna presenteras i Galleri Koch med ett verk var.
Läs mer om Konstvandringen Södra Bohuslänlänk till annan webbplats


Vill du veta mer om pågående och kommande utställningar i Stenungsunds konsthall?

Lär mer om utställningarna här!länk till annan webbplats

Kontakt

Kultursamordnare
Kajsa Finn
0303-73 80 63
kajsa.finn@stenungsund.se

Kulturkontoret

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund

Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2, 444 30 Stenungsund
0303-73 80 65
kulturinfo@stenungsund.se

Enhetschef Kultur och Kulturskola

Britta Netterfors
0303-73 80 65
britta.netterfors@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-11-11