Stenungsunds kommunvapen
Åbacka besöksträdgård

Rehabilitering genom trädgårdsarbete och hantverk

Åbacka trädgård och hantverk är en rehabiliterande verksamhet i Ödsmål där du, utifrån dina egna förutsättningar, kan få stöd att må bra i din vardag. Hos oss får du stöd att förbereda dig för arbete eller utbildning. Är du intresserad kontaktar du Individ-och familjeomsorgen.

Vad kan jag göra på Åbacka?

Vi erbjuder trädgårdsarbete med odling av blommor, frukt och grönt, snickeri, livsmedelsförädling och skapande verkstad (textil, keramik) samt friskvård. På området finns även en butik. Den som vill kan också vara delaktig i att ta emot besökare i den besöksträdgård vi håller på att skapa.

Vi bedriver vår verksamhet utifrån individens förmåga och intresse till sysselsättning. Att genom vårt förhållningssätt utgå ifrån det friska, vill vi erbjuda en meningsfull vardag som med stöd kan leda till en förändring och en väg till arbete och studier.

Intresserad av en plats hos oss?

Vid intresse kontakta en handläggare på individ-och familjeomsorgen. Platser erbjuds till invånare i Stenungsunds kommun och om plats finns till andra kommuner. Kom gärna på ett studiebesök.

Trädgårdsterapi - vad är det?

Trädgårdsterapi är aktiviteter i trädgårdsmiljö. Som terapiform har det visat sig ha positiva effekter på hälsan. Trädgårdsterapi används för personer som är i behov av stresshantering, sysselsättning, arbetsrehabilitering eller språkträning. Att vistas i natur och grönska ökar koncentrationsförmågan och sänker puls och blodtryck. Att ta hand om det som växer och följa dess årstidsbundna utveckling kan stärka självkänsla, tålamod och samhörighet. Det visar forskning. Trädgårdsarbete kan också planeras som sjukgymnastik

Mer information om Åbacka trädgård och hantverk

Åbacka trädgård och hantverk

Kontakt

Enhetschef Vuxenenheten

Susanne Brånalt
0303-73 83 54 
susanne.branalt@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-07-05