Försörjningsstöd

Försörjningsstöd är ett ekonomiskt bistånd som är till för dig som hamnat i tillfälliga svårigheter med att klara din egen försörjning. Stödet ska täcka det mest nödvändiga som till exempel mat, kläder och boende.

I första hand har du alltid ett eget ansvar att reda upp din ekonomiska situation. Försörjningsstöd är tänkt att fungera som ett sista skyddsnät.

Alla som bor i Stenungsunds kommun och inte har tillräckligt med pengar för att försörja sig och sin familj kan ansöka om försörjningsstöd. Socialtjänstlagen är den lag som reglerar rätten till stöd.

Försörjningsstöd är ett villkorat bidrag

Försörjningsstöd är ett villkorat bidrag och prövas individuellt. När du ansöker om försörjningsstöd första gången måste du komma på ett personligt besök. Uppgifter om bland annat om dina inkomster, utgifter och tillgångar lämnas på en särskild ansökningsblankett. Uppgifterna är sekretessbelagda och dokumenteras. Personalen hos oss har tystnadsplikt.

Dina rättigheter och skyldigheter

Hur ansöker jag om försörjningsstöd första gången?
Ansök om fortsatt försörjningsstöd
Hur mycket pengar kan jag få?
Vad händer när jag skickat in ansökan?
Beslut om försörjningsstöd och eventuell överklagan

Relaterade länkar

Kontakta oss

Adress

Stenungsunds Kommun
Strandvägen 15
444 82 Stenungsund

Nybesök

Om du inte har en kontakt sedan tidigare och vill söka försörjningsstöd är du välkommen att boka ett möte med en socialsekreterare för nybesök.

Du bokar en tid, säkrast mellan 8.30-9.30, via vår reception som har telefonnummer:
0303 -73 81 33.

Övriga handläggare

Övriga handläggare når du via kommunens Medborgarservice 0303-73 00 00
Handläggarna har telefontid helgfria vardagar 8.30 - 9.30.

Senast uppdaterad