Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Raketökning för Stenungsunds kommun i miljöranking

I Aktuell hållbarhets årliga ranking över Sveriges bästa miljökommuner hamnar Stenungsund på plats 59, en förbättring med hela 124 placeringar jämfört med år 2022.

Det är femtonde året i rad som Aktuell Hållbarhet genomför kommunrankingen ”Miljöbästa kommun”. Rankingen bygger dels på en enkät som kommunerna svarar på, dels information och statistik från olika myndigheter och organisationer. Syftet med rankingen är att ta tempen på hur kommunerna integrerar klimat- och hållbarhet i den kommunala agendan.

- Att vi klättrar i miljörankingen är ett positivt tecken för kommunen och visar på att vårt klimat- och hållbarhetsarbete fungerar väl. Arbetet med att nå en hållbar utveckling sker både i det dagliga och långsiktiga arbetet inom kommunens alla verksamheter och tillsammans med kommunens invånare och näringsliv, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Rankingen presentades den 3 oktober 2023 på konferensen Hållbar kommun i Stockholm. Lunds kommun tog förstaplatsen medan Malmö kom två och Järfälla kom trea.

Placeringar för Stenungsunds kommun:

  • Kommunen hamnar på plats 59 av 290 kommuner
  • I Göteborgsregionen hamnar kommunen på plats 4 av de 13 kommunerna
  • I Västra Götalands län hamnar kommunen på plats 6 av 49

Läs mer om Stenungsunds kommun i Aktuell Hållbarhets miljöranking: Resultat 2023 - Stenungsund Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad