Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Information med anledning av vädret - 17 januari (informationen uppdaterades klockan 15:29)

Det har under natten och morgonen varit kraftigt snöfall i kombination med starka vindar. Det medför en del förändringar för vissa av kommunens verksamheter.

Uppdaterad information klockan 15:29: Om Nösnäsgymnasiet

Nösnäsgymnasiets verksamhet bedrivs som vanligt från och med torsdag 18 januari

Felet på värmesystemet är lokaliserat och reparation pågår just nu.

Temperaturen i lokalerna kommer succesivt öka under kvällen och natten för att nå en normalnivå imorgon bitti.

Detta innebär att verksamheten bedrivs som vanligt imorgon torsdag och inga lektioner kommer ställas in.

Uppdaterad information klockan 12.35: Om skolskjutsar

Skolskjutsarna kör i eftermiddag

I eftermiddag kör skolskjutsarna igen, alltså busslinjer på 900. Förseningar kan förekomma.Om situationen snabbt förändras kan nytt beslut behöva tas och då meddelas berörda skolor. Övrig linjetrafik i området körs men det kan förekomma förseningar. Information har gått ut via Unikum.

Snöröjning

Vår snöröjning har varit igång under natten och arbetar fortsatt intensivt.

Skolor och förskolor

Stora Högaskolan (7-9) samt Hallernaskolan (7-9) har ställt in undervisningen under dagen på grund av att det inte finns tillräckligt med personal. Det finns personal på plats som tar hand om de elever som eventuellt inte nåtts av informationen och kommit till skolan. Övriga grundskolor håller öppet som vanligt under dagen. Information har gått ut till vårdnadshavare via Unikum.

Kompetens och utveckling har sina utbildningar på distans idag. Berörda har fått information. Detsamma gäller för arbetsmarknadsenheten och enheten för nyanlända.

De kommunala förskolorna är öppna och bedriver sin verksamhet som vanligt.

Nösnäsgymnasiet bedriver ingen undervisning under dagen. Det beror inte på vädret utan på grund av problem med värme i lokalerna. Det finns personal på plats som tar hand om de elever som kommit. Observera att de elever som har lektioner på Hogia, Doterödsvillan samt Wallhamn får sin undervisning som vanligt. Uppdaterad information klockan 15:29: Nösnäsgymnasiet kommer bedriva sin verksamhet som vanligt från och med imorgon torsdag (18 januari).

Viktig information: Verksamheten bedrivs som vanligt från och med torsdag 18 januari - Stenungsunds kommun Länk till annan webbplats.

Skolskjuts

Skolskjutsarna är under förmiddadagen inställda. Information har gått ut till vårdnadshavare om detta. Uppdaterad info klockan 12:35: I eftermiddag kör skolskjutsarna igen, alltså busslinjer på 900. Förseningar kan förekomma. Om situationen snabbt förändras kan nytt beslut behöva tas och då meddelas berörda skolor. Övrig linjetrafik i området körs men det kan förekomma förseningar

Vård och omsorg

Verksamheterna inom hemtjänst och hemsjukvård bedrivs enligt de rutiner vi har för sådana här händelser. Vissa ändringar och vissa förseningar kan uppstå. Vi har kontakt med de omsorgstagare som berörs.

Avfall

Vissa förseningar kan komma att ske. Vi kommer inte ha möjlighet att tömma sopor på landsbygden under dagen.

Tidigare nyhet om orange vädervarning

Orange vädervarning för snö och blåst onsdag 17 januari

Senast uppdaterad