Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Idag invigdes Statens servicecenters kontor i Stenungsund

Idag invigdes Statens servicecenters nya kontor i Stenungsunds kommunhus. På det nya servicekontoret finns möjligheten för dig som invånare att få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Helena Westholm, servicehandläggare för Statens servicecenter och Maria Jonsson, kommundirektör.

Helena Westholm, servicehandläggare för Statens servicecenter och Maria Jonsson, kommundirektör.

På servicekontoret kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter:

  • Arbetsförmedlingen
  • Försäkringskassan
  • Pensionsmyndigheten
  • Skatteverket

Servicekontoret, som du hittar i Stenungsunds kommunhus, blir det 141 servicekontoret i landet. Servicehandläggare på Statens servicecenter kommer att kunna hjälpa till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Under invigningen av det nya kontoret medverkade bland andra kommundirektör Maria Jonsson, kommunstyrelsens förste vice ordförande Maria Renfors och regionchef på Statens servicecenter, Eva Arnell. Kommundirektör Maria Jonsson var en av dem som höll tal och belyste värdet av tillgängliga myndigheter såsom ett lokalt servicekontor i Stenungsund.

Servicekontoret hittar du i kommunhuset på Strandvägen 15, till höger om receptionen. Servicekontoret har öppet tisdagar och torsdagar, klockan 10.00-15.00, med lunchstängt mellan 12.30-13.30.

Senast uppdaterad