Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Feriearbetaren Bilal Reda har fått besök av sin lillebror Laith under dagens pass med parklek i Kulturhusparken.

Feriearbete sätter guldkant på sommarlovet

Knappt 220 ungdomar från Stenungsund har spenderat flera veckor av sitt sommarlov med att arbeta. Du har säkert mött många av dem redan – kanske på stranden, i gästhamnen eller bland kommunens grönytor?

Varje sommar anordnar Stenungsunds kommun kommunala feriearbeten till ungdomar som går i årskurs 9 i grundskolan samt år 1 och 2 i gymnasiet. Stenungsunds kommun har alltid legat i framkant när det gäller att ordna platser för många ungdomar och det här är en viktig fråga för kommunen.

Bilal Reda är en av alla feriearbetare. Han arbetar med Sommarskoj på Hasselgården och med parklek i Kulturhusparken.

- Det är ett jätteroligt feriearbete. Jag får bland annat leka och spela fotboll med barn och ungdomar, säger Bilal som är inne på sin andra vecka av feriearbete.

I år sökte drygt 500 ungdomar kommunala feriearbeten vilket är fler än förra året. Trots ett år som har varit till bredden fylld av pandemi har kommunen ändå lyckats med bedriften att erbjuda feriearbete inom våra verksamheter till 218 ungdomar. 20 av dessa ungdomar är ”Unga Entreprenörer” som får ett bidrag för att kunna starta upp ett eget företag under sommaren. Nytt för i år är att även föreningar runt om i Stenungsund har tagit emot ferieungdomar.

För många av dessa ungdomar är sommarens feriearbete det första mötet de har med arbetslivet.

Daniel Gustafsson och dottern Sally, som bor i Jörlanda, passade på att pärla i Kulturhusparken och fick sällskap vid bordet av Thore Zetterström som annars bor i Schweiz.

Parkleken hålls i Kulturhusparken.

Senast uppdaterad