Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Tekniska myndighetsnämndens ordförande Morgan Andersson delar ut Stenungsunds kommuns byggnadspris 2020 till vinnaren Linus Fernström

Prisutdelning av byggnadspriset 2020

Byggnadspriset för 2020 delades idag ut av Tekniska myndighetsnämndens ordförande till vinnarna på Bärby 1:19, ett husbygge som också uppmärksammats nationellt då det varit med i det omtyckta tv-programmet Husdrömmar på SVT. Vi gratulerar Linus Fernström och Karin Persson och passar samtidigt på att ställa några frågor till Linus som ritat huset.

Stort grattis, hur känns det att ha fått kommunens Byggnadspris?

– Det kändes fantastiskt bara att bli nominerad och att vinna var lite overkligt. Det är kul att det arbete som lagts ner och alla detaljer som noga tänkts över uppmärksammas på det här sättet. Det är ett pris som delas med hantverkarna som skickligt löst en del annorlunda idéer.

Vad tycker du om samarbetet du haft med kommunen kring till exempel bygglov?

– Jag har en mycket positiv bild av bygglovsprocessen och kontakt med kommunen. Jag upplevde att de hade en positiv inställning och det är viktigt för ett gott samarbete.

I programmet Husdrömmar så framgår det att du tycker det är viktigt att huset byggs i kommunen och med utsikt över Stenungsund, din hemkommun. Vad är det du gillar bäst med just Stenungsund? Har du tips på platser i kommunen du gillar och tycker extra mycket om?

– Stenungsund är fantastiskt med närheten till havet och öarna. Vi som bor här borde reflektera över det lite oftare. Norums holme är en idyll och en lunch på bryggan vid Kookaburra är ju svårslaget en sommardag.

Finns det andra byggnader i kommunen som du gillar särskilt? Eller skulle vilja nominera till nästa års byggnadspris?

– Det finns flera byggnader jag gillar! En del av dom har vunnit byggnadspriset tidigare år som till exempel Norums Kyrkas Bisättningsbyggnad. Jag tycker den byggnaden är fantastisk. Det ligger också ett hus på Bergskanten i Hallerna med välvd vägg som tilltalar mig.

Är det fortfarande mycket trafik utanför på gatan, eller har intresset hos förbipasserande mattats av?

– Haha, det mesta har lagt sig men på helgerna kan vi märkt av att det är lite extra trafik. Det är förståeligt och jag hade också tagit bilen en extra sväng om någon byggt ett intressant hus.

Vilket är dina bästa tips till någon som planerar att göra ett större byggprojekt eller bygga helt nytt?

– Ha tålamod, vrid och vänd fram och tillbaka och fundera kring vad behovet är och hur det kan vävas ihop med designen. Känns det inte rätt, ta hjälp av en arkitekt.

Tekniska myndighetsnämndens ordförande står bredvid pristagaren Linus Fernström som håller i en blombukett och en skylt

Tekniska myndighetsnämndens ordförande Morgan Andersson tillsammans med vinnaren Linus Fernström

Senast uppdaterad