Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nu kan du söka bygglov digitalt

Den 1 mars lanserar kommunen en ny e-tjänst som gör att du som vill bygga i Stenungsund enkelt kan söka bygglov direkt på nätet. Du kan ansöka när som helst på dygnet och kan sedan följa ditt ärende digitalt i e-tjänsten, på din mobil, läsplatta eller dator.

Tack vare den nya e-tjänsten kan du skicka in din ansökan digitalt, direkt på Stenungsunds kommuns hemsida. Det du behöver är ett Bank-ID och de handlingar som ska skickas med som digitala filer.

I den nya e-tjänsten kan du ansöka om bygglov, andra lov, förhandsbesked och anmälningspliktiga åtgärder.

– För oss är det viktigt att det ska vara lätt att vara i kontakt med oss, säger Maja Andersson chef för verksamheten Bygg Miljö. Så det här känns såklart jättebra! Det är en smidig e-tjänst där man som användare blir guidad genom ansökan, det är interaktivt och lättare att göra rätt, till skillnad från de vanliga statiska pappersblanketterna.

Följ ditt ärende digitalt

Efter din ansökan kan du också följa ditt ärende via e-tjänsten och får ett mejl om vi till exempel behöver kompletterande underlag eller fattar beslut. Du kan komplettera ansökan och ta del av beslut direkt via din mobil, dator eller läsplatta.

En av flera e-tjänster

E-tjänsten som nu lanseras är den största och den senaste ut i raden av många.

– Vi har under senaste åren arbetat mycket med att digitalisera våra processer och har pö om pö lanserat olika e-tjänster, som till exempel möjligheten för grannar att kunna komma in med synpunkter eller ta del av beslut digitalt. Mina medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete med att implementera detta!

Digitaliseringen effektiviserar handläggningen av ärenden vilket förhoppningsvis kommer att leda till kortare handläggningstider.

– Win win, för alla! avslutar Maja med ett leende.

Ansökan och handläggning

Senast uppdaterad