Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Ellen Ljungqvist blir 2023 års mottagare av Stenungsunds kommuns kulturstipendium

Foto på Ellen Ljungqvist, musiklärare på Spekerödskolan, när hon leder en kör.

Välfärdsutskottet har beslutat att utse Ellen Ljungqvist till mottagare av Stenungsunds kommuns kulturstipendium 2023.

– Jag känner mig så tacksam, rörd och stolt över att bli tilldelad ett så otroligt fint pris. Sång och musik ger så mycket glädje, gemenskap och välmående och det är jag så glad över att kunna sprida till människor i alla åldrar, säger Ellen Ljungqvist, musiklärare på Spekerödskolan.

Välfärdsutskottets motivering för att utse Ellen Ljungqvist till mottagare av kulturstipendium 2023:

Genom sin stora entusiasm och glädje lyfter Ellen intresset för sång och musik. Hon välkomnar alla att delta och utvecklas. Alla kan sjunga. Ellens spontanitet och fritänkande är av en sällan skådad art. Då hon tar sig an ett uppdrag så finns alltid en vilja att se varje barn, vuxen eller pensionär. Någonstans inom varje individ hittar hon den glöd och kärlek för sång och musik som vi så många har inom oss. Den vilja att förutom sitt vanliga uppdrag som musiklärare i skolan även att få med sig hela Stenungsunds befolkning in i sångens värld gör henne till en utmärkt mottagare av Stenungsunds kulturstipendium 2023.

Om Stenungsunds kommuns Kulturstipendium

Stenungsunds kommuns kulturstipendium utdelas till enskild eller förening och ska utgå som
belöning för värdefull insats eller som uppmuntran och hjälp till utbildning åt den, som visat lovande anlag för fortsatt konstnärlig och vetenskaplig verksamhet inom litteratur, musik, teater, konst, konsthantverk, vetenskap, journalistik, bildningsverksamhet, hembygdsvård eller därmed jämförbara områden av kulturell verksamhet.

Senast uppdaterad