Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Stort behov av vikarier i sommar

Varje sommar behöver Stenungsunds kommun rekrytera vikarier inom vård och omsorg, något som med åren blivit allt mer utmanande. Nytt för i år är att vi vänder oss till nyblivna pensionärer, så kallade ”jobbonärer”, samt att vi erbjuder medarbetare i övriga verksamheter att tillfälligt byta tjänst några veckor under sommaren.

Under sommaren behöver kommunens tillsvidareanställda medarbetare semester. Samtidigt måste verksamheterna inom sektor Socialtjänst fungera som vanligt för att kommunen ska uppfylla de krav som finns enligt lag och ge service till våra invånare. Bemanning är en prioriterad fråga men blir allt svårare då stora pensionsavgångar väntar framöver. Det blir färre i arbetsför ålder samtidigt som befolkningen blir äldre och behöver mer stöd. Problemet ser likadant ut i hela landet.

Jobbonärer

I år har kommunen valt att vända sig till nyblivna pensionärer, så kallade jobbonärer, en grupp med mycket erfarenhet. Många kan uppleva det som givande att hjälpa medmänniskor och skapa meningsfullhet i vardagen. Jobbonärer behöver inte ha arbetat inom vård och omsorg tidigare.

Stenungsunds kommun kraftsamlar – gör en insats och byt jobb under sommaren!

Nytt för i år är också att kommunen erbjuder medarbetare som inte arbetar inom vård och omsorg att byta jobb under några veckor i sommar. En möjlighet att få nya erfarenheter och öka sin kompetens. Initiativet innebär även att skapa förståelse för varandras uppdrag och roller i kommunen, vilket är värdefullt för alla.

–  Vi behöver verkligen kraftsamla tillsammans i den här frågan. När vi får stora utmaningar ställer vi upp för varandra och hugger i där det behövs mest. Det är så vi tillsammans tar ansvar för helheten i Stenungsund, säger Kicki Nordberg, kommundirektör i Stenungsunds kommun.

Möjligheten att tillfälligt byta jobb gäller mellan mitten av juni och slutet av augusti. Medarbetare som byter jobb kommer behålla samma lön.

Rekrytering på bred front

Kommunen rekryterar på bred front och har sedan slutet av förra året arbetat med bemanningen inför sommaren. För att nå ut till nya medarbetare marknadsförs kommunens verksamhet genom annons- och informationskampanjer samt genom besök på skolor och mässor. Kommunen samarbetar också med rekryteringsfirman GoCare som marknadsför kommunen i sina kanaler och håller i inspirationsföreläsningar om hur det är att arbeta inom vården.

Jobba med oss i sommar!

Är du nyfiken att arbeta hos oss i sommar? Vi söker dig som har ett positivt synsätt, initiativförmåga och har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Det finns lediga tjänster inom funktionshinder, äldreboende, korttidsenheten, socialpsykiatri, personlig assistans och hemtjänst.

Mer om tjänsterna och intresseanmälan finns på den här sidan

Senast uppdaterad