Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Möjlighet till hyresreduktion för företag

Nu kan du som kommersiell hyresgäst som hyr lokaler av kommunen få en nedsättning av den fasta hyran för månaderna april, maj och juni 2020.

Kommunstyrelsen i Stenunsunds kommun har beslutat att kommersiella hyresgäster som hyr av kommunen kan beviljas en nedsättning av den fasta hyran för april, maj och juni. Kravet är att ditt företag uppfyller kriterierna i hyresstödsförordningen. För varje ansökan görs en individuell prövning.

Ansöka om hyresreduktion

Du som vill ansöka om hyresreduktion gör det via vår digitala tjänst. Du loggar in och legitimerar dig med BankID.

Handläggningstiden för din ansökan tar cirka en vecka.

Ansök om hyresreduktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kriterier

  • Varje ansökan om hyresrabatt ska prövas enskilt
  • Hyresrabatten uppgår till 50 procent av den fasta delen av hyran
  • När ansökan prövas ska eventuellt obetalda hyror innan april 2020 vägas in, eventuella skatteskulder samt om aktiv ansökan om konkurs är inlämnad. En förutsättning för att erhålla stödet är att du som hyresgäst omfattas av särskilt utsatta branscher såsom sällanköpshandel, hotell och restaurang. Branscher som avses framgår i den tillämpliga förordningen (SFS 2020:237) med koder i Standard för svensk näringsgrensindelning (SNI). Överenskommelsen mellan parterna ska vara tecknad senast den 30 juni 2020.
  • För att du som hyresgäst ska få hyresrabatt ska du kunna visa att företagets ekonomi kraftigt har försämrats till följd av coronakrisen. Omsättningen ska ha minskat med 30 procent eller mer under perioden jämfört med förra året.
  • Du som hyresgäst ska redovisa vilka åtgärder som genomförts för att hantera den försämrade ekonomiska situationen.

Kontakt

Medborgarservice
0303-73 00 00
Lämna synpunkt

Senast uppdaterad