Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Näringslivgala

Stort grattis till alla vinnande företag i Stenungsund som prisades på Galan´19. Foto: Tony Meyer

Årets pristagare på Galan'19

Under fredagen den 10 maj hölls den årliga näringslivsgalan för STO-området. Under galan utsågs "Årets företagare", "Årets unga företagare" samt "Årets turismföretag" i varje kommun.

MH Konsult

Årets företagare är MH Konsult i Stenungsund AB, Micael Henningsson och Anneli Larsson

Årets företagare i Stenungsund

Micael Henningsson
Anneli Larsson
MH Konsult i Stenungsund AB

Motivering

Med en ödmjuk ledarstil och ett tydligt kompetensutvecklingsfokus har verksamheten haft en
lång och stabil organisk tillväxt på en hårt konkurrensutsatt marknad.
Tack vare högsta kvalitet i leverans är vinnarna med och påverkar små och medelstora företag i dess egen utveckling och lönsamhet. Företagandet och entreprenörskapet visar sig tydligt i form av parallella engagemang i samma bransch och nybyggaranda i andra verksamheter.

Årets unga företagare i Stenungsund

Anton Fritzell
Fritzell Guldsmide AB

Motivering

Med teknisk skicklighet och konstnärlig förmåga lyckas företagaren förädla kundens idé till ett synbart resultat. Genom servicekänsla och hantverksmässigt utfört arbete bygger företagaren upp sin kundkrets.
Från att ha drivit företaget i en källarlokal har vinnaren kommit upp sig och driver nu sin verksamhet på 2:avåningen. Med målsättning att inom några år starta ytterligare en verkstad och butik. Hållbarhetstänket är tydligt med återvunnet material som den huvudsakliga råvaran. Guld värt för miljön!

Årets turismföretag i Stenungsund

Pia Holmstedt
John Holmstedt
Restaurang & Hotell Solliden

Motivering

Här har vi en familjedriven verksamhet som med stort engagemang tar vara på en bit av Stenungsunds historia samtidigt som man arbetar aktivt med att utvecklas. En mötesplats med hemkänsla och hög mysfaktor både för besökare, lokalbefolkning och inte minst för sportfiskaren. Här finns boende i 18 unika rum från slutet av 1800 talet, god mat med tanke på hållbarhet, aktiviteter och ett fantastiskt värdskap.

Bakgrund

Utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare är ett sätt att lyfta fram goda exempel på lokalt företagande. Årets Företagare har sedan drygt 20 år delats ut på lokal och regional nivå.

Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut till företagare som genom sitt engagemang och sin kreativitet fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom alla tjänstesektorer.

Läs om vinnarna på Tjörn och Orust samt alla nominerade företag Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad