Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nominera till årets miljöpris

Stenungsunds Montessoriskola - vinnare av årets Miljöpris

Vi gratulerar Stenungsunds Montessoriskola till Stenungsunds kommuns Miljöpris 2020.

Kommunen delar varje år ut ett miljöpris till någon som har uträttat en värdefull insats inom miljöområdet. Priset är på 20 000 kronor och har delats ut sedan 2009.

Stenungsunds Montessoriskola vann årets pris med motiveringen:

"Montessoriskolan genomsyras av ett hållbarhetstänk i allt från sin utbildningspedagogik till sitt praktiska utförande. Maten som tillagas består till största delen av ekologiska råvaror och barnen får vara med och odla grönsaker och kryddor. Med hjälp av lek och lärande trattas den stora helheten ner till detaljer vilket hjälper barnen att se samband och förstå orsak och verkan."

Stort grattis till priset!

– Det här är jättekul! Vi hade inte en aning om det här initialt så det känns såklart väldigt roligt, säger Daniel Magnusson, rektor för Stenungsunds Montessoriskola. De här pengarna kommer att gå raka vägen till vårt elevråd! Elevrådsstyrelsen kommer besluta vad pengarna ska gå till, men med tanke på vad det är för pris så ska det förstås finnas ett miljöperspektiv i vad de väljer att göra.

Prisutdelningen brukar ske under decembers kommunfullmäktige men så blir det inte i år. Vinnarna uppmärksammades på gårdagens fullmäktige men kommer få prispengar, blommor och diplom skickat till sig.

Stenungsunds Miljöpris

Stenungsunds Montessoriskola Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad