Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Stenungsunds kommun deltar i Elektronikutmaningen

Stenungsunds kommun uppmanar invånarna att samla in småelektronik för återvinning. Elektronikutmaningen pågår mellan den 23-25 mars och alla har chansen att vinna miljövänliga priser.

Stenungsunds kommun uppmanar kommuninvånarna att delta i Elektronikutmaningen. Uppdraget är att samla in så mycket småelektronik som möjligt. Insamlings sker på Kulturhuset Fregatten och i Molekylverkstan och är öppen mellan den 23 och 25 mars, kl 10.00 -19.00.

Elektronikutmaningen är ett samarbete mellan kommunen, Studieförbundet Vuxenskolan, Molekylverkstan och återvinningsföretaget Recipo. All småelektronik som innehåller minnesmedia är välkomna, till exempel mobiltelefoner, surfplattor, laptops, hårddiskar och USB-minnen. Recipo garanterar en säker process där all information på enheterna raderas och där komponenter återvinns, så du kan lämna in ditt avfall med gott samvete.

För varje inlämnad enhet får du en lott och har chansen att vinna fina, miljövänliga priser. Prisutdelningen sker på Kulturhuset Fregatten under Earth Hour-evenemanget den 25 mars i samband med föredraget ”Smart energianvändning och solenergi” av energiexpert Lars Andrén.

Elektronikutmaningen går vidare till flera andra kommuner under året, men förhoppningsvis blir Stenungsunds kommun bäst på att samla in småelektronik under 2023!

Här kan du läsa mer om Elektronikutmaningen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad