Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Ett första spadtag för om- och tillbyggnation av Jörlandaskolan

Den 27 februari togs det första spadtaget för ombyggnationen av Jörlandaskolan i Stenungsund. Den nya delen av skolan förväntas stå klar till påsk 2024.

Kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg fick tillsammans med Markus Brink, VD på Brixly, och Therese Olofsson, rektor på Jörlandaskolan, det ärofyllda uppdraget att genomföra det första spadtaget för den nya skolan.

– Att vi bygger ut och förbättrar Jörlandaskolan efter behov är ett tydligt och positivt tecken på att vår kommun växer och utvecklas. Det känns förstås väldigt roligt att få fortsätta utbilda världsmedborgare i inspirerande och ändamålsenliga lokaler, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Stenungsunds kommun.

Hela byggnationen är beräknad att vara klar till augusti 2024. Skolan kommer att bestå av två våningar med salar för slöjd, NO, bild, musik, teknik, makerspace, storkök och matsal samt rum för elevhälsa och administrativa uppgifter. Det ska även skapas en miljö som uppmuntrar till utomhusvistelse. På skolgården planeras det för bland annat uteklassrum, scen för uppträdanden, parkour- och längdhoppsbana, fotbollsplan, linbana samt flera nya platser för socialt umgänge.

– Det känns alltid extra kul att vara med och bygga för vår framtid och skapa goda läromiljöer för elever och lärare, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Flera aktörer på plats vid det första spadtaget
Stenungsunds kommun, politiker från kommunstyrelsen, Brixly samt Jörlandaskolans elever och personal fanns på plats under arrangemanget. Även media närvarade och bevakade händelsen.

Senast uppdaterad