Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Ett första spadtag för Hallerna förskola

Den 12 maj togs det första spadtaget för Hallerna förskola i Stenungsund. Den nya förskolan planeras stå klar under senhösten 2024 för att ta emot kommunens yngsta invånare.

Byggnaden kommer att byggas nästan uteslutande i trä och träväggarna kommer dessutom synas inne i vissa delar av förskolan. Ambitionen är att behålla skogen på tomten i så stor utsträckning som möjligt för att kunna skapa en unik ”skogsförskola” där utflykten finns på gården hela tiden.

– Att bygga en ny förskola är ett positivt tecken på att vår kommun växer och utvecklas, vilket känns väldigt roligt. Vi ser framemot att ha den nya ”skogsförskolan” på plats med anpassade och inspirerande lokaler för barn och personal, säger Olof Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Stenungsunds kommun.

Hela byggnationen är beräknad att vara klar under senhösten 2024. Förskolan kommer att ha åtta avdelningar med plats för drygt 140 barn. De kommer också finnas ett produktionskök där det kommer tillagas mat även till andra förskolor i kommunen.

– Hallerna förskola är ett spännande projekt som kommer att ge flera generationers Stenungsundsbarn en flygande start i utveckling och lärande. RA Bygg har sedan starten specialiserat sig på offentlig byggnation och de senaste 10 åren har vi byggt och renoverat över 50 skolor och förskolor i Västra Götaland, säger Tomas Samuelsson, VD på RA Bygg.

Flera aktörer på plats vid det första spadtaget

Stenungsunds kommun, politiker från kommunstyrelsen och RA Bygg fanns på plats under arrangemanget. Även media närvarade och bevakade händelsen.

Från vänster på bilden: Anna Johannisson, rektor på Hallerna förskola, Maria Renfors, kommunstyrelsens förste vice ordförande och Tomas Samuelsson, VD från RA Bygg.

Senast uppdaterad