Gå direkt till innehållet
Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Nyheter stenungsund.se - RSS


 • Brand på Perstorp Oxo - nu släckt


  En brand på Perstorp Oxo har uppstått under förmiddagen 22 september. Räddningstjänsten är på plats och branden är nu släckt. Alla är inräknade och inga personer har kommit till skada.

 • Kommundelsstämmor ställs in 2020


  Med anledning av den rådande pandemin har kommunfullmäktiges presidium beslutat att ställa in årets kommundelsstämmor.

 • Kommunfullmäktige 24 september klockan 17.00


  Välkommen att följa kommunfullmäktiges sammanträde via webben!

 • Bygglovverksamheten inför telefontider


  Bygglovverksamhetens handläggare som arbetar med bygglov och byggnadstekniska frågor inför nu telefontider för att skapa möjlighet att arbeta mer effektivt. Kommunens medborgarservice har öppet som vanligt och kan hjälpa dig med många frågor av generell karaktär.

 • Vill du bli vintercyklist?


  Under vintern deltar Stenungsunds kommun i projektet Vintercyklist, tillsammans med andra kommuner i Göteborgsregionen. Nu kan du anmäla ditt intresse för att delta som vintercyklist.

 • Hur upplever du din trygghet i området där du bor?


  Känner du dig trygg? Polisen tillsammans med kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust vill veta hur du upplever din trygghet där du bor. Dina upplevelser ligger till grund för Polisens och kommunernas satsning inför 2021.

 • Stenungsunds resecentrum - nu finns chans att lämna synpunkter


  Kommunstyrelsen fattade den 24 augusti beslut om att gå ut på samråd med detaljplanen för Stenungsunds resecentrum. Under samrådsperioden, som varar mellan 9 september och 21 oktober 2020 finns möjlighet att tycka till om förslaget. Samrådet är en viktig del av projektet.

 • Samverkan om oroligheter på Stenungstorg


  Under måndagsmorgonen inledde kommunen en samverkan kring oroligheterna på Stenungstorg. Polis, räddningstjänst och Citycon deltog på mötet tillsammans med representanter från kommunens individ- och familjeomsorg, kultur- och fritidsverksamhet, brott- och ANTD-samordnare samt säkerhetssamordnare.

 • Nya undantag för besök på äldreboende


  Symtomfria besökare som har antikroppar mot covid-19 kan från och med 3 september ges undantag från besöksförbudet på kommunens äldreboenden. Besökaren ska kunna visa upp testresultat från ett av de laboratorium som Västra Götalands-regionen bedömt som tillförlitligt. Alla besök behöver godkännas och planeras i förväg.

 • Nu är Kommun-Kim redo att svara på dina frågor


  Med vår nya digitala medarbetare Kim får du en ytterligare möjlighet att ställa frågor och får svar direkt av oss. Du får svar oavsett vilken tid på dygnet du ställer frågan.

 • Parkeringsböter dras tillbaka


  De bilar som bötfällts på de tillfälliga parkeringarna på CW Borgs väg samt Strandvägen, när dessa blev avgiftsbelagda i mitten av augusti, kommer att få sina böter tillbakadragna.

 • Sök pengar ur Stiftelsen Syskonen Parkers Minnesfond


  Nu finns möjlighet för handikappföreningar att ansöka om medel ur Stiftelsen Syskonen Parkers Minnesfond då stiftelsens stadgar ändrats.

 • Allmänhetens åkning i ishallen startar 14 september


  Måndag den 14 september startar allmänhetens åkning i ishallen.


 • Följ parkeringsreglerna och håll avstånd när du besöker våra badplatser


  Hurra - väderprognosen lovar härliga och varma sommardagar framöver. Våra badplatser är populära - både för invånare och besökare. Tänk på att parkera enligt gällande trafikregler och att hålla avstånd när du besöker våra badplatser.

 • Bidrag för snöröjning av enskilda vägar


  Möjligheten att söka bidrag för snöröjning av enskilda vägar kommer att öppnas upp igen mellan 17 augusti och 15 oktober 2020.

 • Skadegörelse i kommunhuset


  Under torsdag morgon upptäcktes skadegörelse i kommunhuset. En fönsterruta har blivit krossad och flaskor med brandfarlig vätska hittades på golvet. Flaskorna har inte antänts. Händelsen är polisanmäld.

 • Sommaraktiviteter i Stenungsund Arena


  Våra sommarvärdar bjuder in till aktiviteter för alla åldrar i och utanför Stenungsund Arena.

 • Stödlista för psykisk hälsa i kristid


  Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Stödlista för psykisk hälsa i kristid är samlad information för dig som vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa, var du kan få stöd och hjälp.

 • Uppdaterat 6 juli - Badvattnet vid Nösnäs badplats åter tjänligt


  Nytt provsvar visar att badvattnet är åter tjänligt vid Nösnäsbadet. Det innebär att det är fritt fram att bada igen.

 • Eldningsförbud har upphört


  Från och med idag 1 juli klockan 12.00 har eldningsförbudet i kommunen upphört.

 • Hundratusentals ålyngel till 8+fjordarområdet


  Torsdagen den 2 juli sätts närmare en halv miljon ålyngel ut i 8+fjordarområdet. Det är tionde året i rad som det sätts ut ålyngel.

 • Säkra mötesplatser på kommunens äldreboenden


  Det råder fortfarande besöksförbud på alla äldreboenden, men sedan någon vecka tillbaka finns möjlighet att ändå kunna träffa sina anhöriga på ett säkert sätt. Med en stor plexiglasskiva emellan kan den boende och max två anhöriga träffas utomhus.

 • Personligt ansvar viktigt under sommaren


  Den här sommaren kommer att bli annorlunda. Coronapandemin påverkar hur vi kan resa, semestra och umgås. Alla måste hjälpas åt att följa gällande restriktioner för att skydda sig själv och andra. Var och en av oss har ett stort personligt ansvar i detta!

 • Sommaröppettider i kommunhuset


  Kommunhuset på Strandvägen 15 kommer under sommaren att, mellan 22 juni och 16 augusti, ha ändrade öppettider.

 • Uppdaterad information 22 juni: Vatten- och vägarbeten runt Strandvägen


  På grund av underhållsarbete på vattennätet i området runt Strandvägen, kommer vattnet stängas av tisdag 23 juni. Del av Strandvägen stängs av för trafik från och med 22 juni, på grund av vattenarbetet.

 • Värmen gör att vi behöver spara på vårt vatten


  Vattenläckan i början av veckan visade sig efter noggranna undersökningar inte vara en läcka. Istället berodde vattenbristen på att många personer använde ovanligt mycket vatten samtidigt. Vi behöver alla hjälpas åt att spara på vattnet - varje droppe räknas!

 • Järnvägsöverfarten Doterödsvägen-Göteborgsvägen stängs av en vecka


  Järnvägsöverfarten Doterödsvägen-Göteborgsvägen stängs av natten mot söndag 28 juni till och med söndag 5 juli. Fordonstrafik, gående och cyklister kommer att ledas om.

 • Årets Företagare är utsedda


  Igår delades priset Årets Företagare i Stenungsund och Tjörns kommuner ut under festliga förhållanden på Stenungsbaden.

 • Stenungsund tilldelas kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2020 för digital skolutveckling


  Guldtrappan, som i år delas ut för femte gången, är en kvalitetsutmärkelse för skolhuvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital tid. Utmärkelsen Guldtrappan utdelas till skolhuvudmän som arbetar framgångsrikt och långsiktigt utifrån styrdokumenten för elevers goda kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling i skolan - i år står Stenungsunds kommuns grundskoleverksamhet som vinnare.

 • Stenungsund inför avgiftsfri grundskola fullt ut


  Beslutet innebär att alla aktiviteter som förskoleklass, grundskola och grundsärskola utför under skoltid ska ske utan kostnad. Om en kostnad uppstår ska kommunen stå för den fullt ut.

 • Många besöker återvinningscentralen Kläpp just nu


  Många besöker vår återvinningscentral Kläpp just nu. För att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd till varandra begränsar vi antalet besökare som befinner sig på området samtidigt. Det innebär att du kan få stå i kö för att komma in.

 • Vägarbeten runt om i Stenungsund


  Under veckorna 24-28 (8 juni-12 juli) kommer det att pågå beläggningsarbeten på flera vägar runt om i Stenungsund.

 • Möjlighet till hyresreduktion för företag


  Nu kan du som kommersiell hyresgäst som hyr lokaler av kommunen få en nedsättning av den fasta hyran för månaderna april, maj och juni 2020.

 • Nu kan ungdomar ”strandsäkras” på Stenungsund arena


  Vi närmar oss perioden då många yngre ungdomar vill börja besöka badstränder – och då gärna utan föräldrar. På Stenungsund arena har man kunskap om de olika riskerna som kan uppstå i, eller kring våra badplatser.

 • Nyskapad app underlättar strandstädning


  En nyskapad app underlättar strandstädning för såväl stenungsundsbor som kommunen. Appen gör det enklare för alla strandstädare att markera var det är städat eller var säckarna är placerade så att de kan bli hämtade. Appen underlättar också för alla som ser en strand eller vik som behöver städas att markera detta. Kommunen får då en signal om behovet och kan sätta in åtgärder.

 • Skogen Runt för blivande förskoleklassbarn


  I torsdags anordnade förskolan det årliga evenemanget "Skogen Runt" för alla förskolebarn som ska börja skolan till hösten. Barnen gick en promenad med lustfyllda stationer med memory, bokstavslekar, kluriga gåtor och matematik. Promenaden avslutades med korvgrillning, festis, frukt och såklart en medalj och diplom!

 • Stenungsunds handbollsklubb är årets förening


  Välfärdsutskottet har vid sitt sammanträde den 6 maj beslutat att tilldela Stenungsunds Handbollsklubb priset som årets förening 2020.

 • Elisabeth Andreasson ny sektorchef i Stenungsunds kommun


  Elisabeth Andreasson blir ny Sektorchef för sektor Utbildning. Hon efterträder Pia Alhäll som nyligen blev kommundirektör i Falköpings kommun

 • Krisberedskapsveckan 11-17 maj


  Nu kör Krisberedskapsveckan igång - en årlig kampanj av MSB som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser.

 • Energirådgivning - en omtyckt möjlighet som ger effekt


  Stenungsunds kommunala energi- och klimatrådgivning, som är gemensam med Tjörn, Orust och Lilla Edet, är en mycket omtyckt möjlighet för kommunernas invånare. Under 2019 kontaktades rådgivningen 175 gånger och hade därtill utåtriktade aktiviteter som nådde cirka 500 personer. Nu har Energimyndigheten gjort en nationell undersökning som visar på att energirådgivningen verkligen ger effekt. Människor bli mer trygga och medvetna i sina beslut och väljer i större utsträckning att göra miljömedvetna val.

 • Sammanfattande information om brand på Borealis


  Vid niotiden på lördagskvällen fick räddningstjänsten larm om brand på Borealis. Arbetet med att släcka branden engagerade ca 20 enheter från räddningstjänsten och insatsen på plats avslutades 06:55.

 • Alla gymnasieelever boende i kommunen erbjuds matpaket


  Elever, både inskrivna på Nösnäsgymnasiet, samt de som går i skola på annan ort, men som är folkbokförda i Stenungsunds kommun, erbjuds nu matlådor som ersättning för skolmaten.

 • Vem tycker du ska få årets Miljöpris?


  Nu kan du nominera till Stenungsunds kommuns miljöpris för år 2020. De nominerade ska ha uträttat en värdefull insats inom miljöområdet. Priset är på 20 000 kronor.  

 • Nick Borgen spelade för kommunens äldre


  Kommunens äldreboenden fick under måndagen 4 maj, uppleva underhållning av lite annorlunda slag. Artisten Nick Borgen bjöd på sång och gitarrspel och spelningarna hölls covid-anpassat ute på gårdarna - mycket uppskattade stunder för de äldre.

 • Lämna dina kläder för återvinning där plats finns


  Många passar på att rensa när de är hemma mer, samtidigt som många frivilligorganisationer har begränsat- eller helt stängt sin verksamhet i dessa tider. Det gör att många klädcontainrar på våra återvinningsstationer är avstängda eller fulla. Lämna bara dina kläder om det finns plats för dem.

 • 8+fjordar får 1,2 miljoner i stöd för spökfiskeprojekt


  8+fjordar har startat ett projekt för att minska problemen med spökfiske. Med hjälp av bland annat undervattensdrönare ska borttappade fiskeredskap lokaliseras och plockas upp från havets botten. Projektet efterlyser nu allmänhetens hjälp.

 • Affärsutvecklingscheckar för lokala samverkansprojekt med anledning av Covid-19


  Stödet från Västra Götalandsregionen riktar sig till företag med nya skalbara lösningar som kan möta lokala utmaningar i pandemins spår. Ansökan bedöms utifrån potential till både samhällsnytta och affärsnytta och behovet av lösningen ska ha uppstått i krisen och vara verifierat av behovsägare.

 • Drop in-besök till bygglovhandläggare ersätts med rådgivning per telefon


  Kommunens drop in-besök till bygglovhandläggare, som hålls måndagar mellan klockan 16 och 18, kommer från och med 20 april ersättas av rådgivning per telefon.

 • Information om vård och omsorg (covid-19)


  Vad gör kommunen för att minimera riskerna för smittspridning inom vård och omsorg? Och vad kan du som anhörig till en omsorgstagare göra? På den här sidan har vi försökt sammanfatta hur vi i kommunen arbetar och vad du som anhörig kan göra.

 • Hogia och Gert Wingårdh tog emot kommunens byggnadspris


  Hogias nya kontorshus har tilldelats kommunens byggnadspris 2019. Priset delades ut i fredags och togs emot av Hogias grundare och VD Bert-Inge Hogsved och ansvarig arkitekt Gert Wingårdh. Byggnaden som stod klar förra året har på kort tid blivit ett nytt landmärke för Stenungsund. 

 • Ändrade hämtningsdagar för avfall under påsk


  Under påskveckorna kan vi komma att hämta ditt hushållsavfall och matavfall på en annan dag än normalt. Ta del av det ändrade hämtningsschemat för att du ska kunna ställa ut ditt kärl rätt dag.

 • Torghandeln ställs in


  Torghandeln som hålls första tisdagen varje månad ställs in tills vidare. Detta som en följd av regeringens beslut den 27 mars om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar får ha max 50 deltagare.

 • Nu kan du som är över 70 år få hjälp med inköp


  Svenska kyrkan och Stenungsunds kommun har ingått en överenskommelse för att stötta personer i riskgrupper med matinköp och uthämtning av medicin. Från och med måndag 30 mars kommer därför personer som är 70 år eller äldre få möjlighet till hjälp.

 • Åtgärder har tagits fram för att stödja det lokala näringslivet


  Effekterna av coronaviruset slår mycket hårt mot näringslivet. Därför inför nu Stenungsunds kommun ett antal åtgärder för att stötta och underlätta för det lokala näringslivet.


 • Informationssida till dig som företagare, med anledning av coronaviruset


  Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset (covid-19) har vi samlat ett antal länkar där du du som företagare i Stenungsunds kommun kan hitta viktig information.

 • Distansundervisning för Nösnäsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Stenungsund


  Med bakgrund till Folkhälsomyndighetens förnyade riktlinjer för gymnasie- och vuxenutbildning, så fattade kommunstyrelsens ordförande idag beslut om att Nösnäsgymnasiet och vuxenutbildningens undervisning huvudsakligen kommer att bedrivas på distans.

 • Extrainsatt studiedag Nösnäsgymnasiet


  Extrainsatt studiedag för elever på gymnasiet imorgon onsdag den 18 mars.

 • Besöksförbud på kommunens äldreboenden


  Från och med idag fredag den 13 mars införs besöksförbud på kommunens äldreboenden inklusive korttidsboenden. Beslutet är en ren försiktighetsåtgärd med anledning av samhällsutvecklingen av det nya coronaviruset covid-19. Besöksförbudet gäller tills vidare men kommer att omprövas regelbundet.

 • Reparation av isbana i Stenungsund Arena


  Isen i Stenungsund Arena har rest sig och behöver repareras. Från och med den 6 april kommer hallen att stängas av och isen att smältas ned så att felsökning av underlaget kan inledas.

 • Gemensam företagarfrukost 3 april - Inställt!


  Företagare i Stenungsund, Tjörn och Orust inbjuds till gemensam STO-frukost fredag den 3 april på Stala Bygdegård på Orust.

 • Den nya översiktsplanen ställs ut


  Den nya översiktsplanen för Stenungsunds kommun är ute på utställning från och med 24 februari till och med 24 april 2020.

 • Ny förbundsdirektör för SBRF


  Direktionen för Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund har utsett Marcus Sundberg till ny förbundsdirektör. Han tillträdde sin tjänst den 20 februari.

 • Ny granskning för detaljplan Jörlanda berg - Spekeröds handelsområde


  Spekeröds handelsområde "Detaljplan för Jörlanda berg 1:66 med flera" går ut på ny granskning. Granskningstiden varar 2020-02-21 till och med 2020-03-13.

 • Sommarjobba på Stenungsunds kommun!


  Nu kan du som är skriven i Stenungsunds kommun och går grundskolans årskurs 9, första eller andra året på gymnasiet söka feriearbete. Ansökan är öppen mellan 14 februari och 15 mars.

 • Förstärkningsarbete av kajen


  På grund av det förstärkningsarbete som pågår av kajpromenaden förekommer det buller och till viss del vibrationer. Spontningsarbetet, som orsakar störningarna, kommer att pågå till och med mitten av mars.

 • Nordvästsvenska initiativet diskuterar framtidens infrastruktur


  En ÅVS för en ny broförbindelse, en beslutad trafiklösning för Myggenäs korsväg, möjligheter till dubbelspår på Bohusbanan och en försenad ÅVS för väg 160 diskuterades på tisdagskvällen när näringslivet samlades för dialog kring infrastrukturen i STO-regionen.

 • Besöksrekord på Kulturhuset Fregatten


  Det slogs nytt besöksrekord på Kulturhuset Fregatten när Lars Lerin kom på besök.

 • Pendelparkeringen vid Nösnäs är klar


  Pendelparkeringen vid Nösnäs, vid Hallernaleden, är nu färdig att användas. Den innehåller 53 parkeringsplatser.

 • Kajpromenaden stängs av


  På grund av ett förstärkningsarbete av kajen stängs kajpromenaden av helt från och med 20 januari fram till 1 april. Avstängningen gäller alla trafikanter, även gående.

 • Pendelparkering på CW Borgs väg är klar


  Pendelparkeringen på CW Borgs väg är nu färdig att användas. Den innehåller cirka 40 platser.

 • Lämna julgranen till återvinning


  Har du fortfarande julgranen kvar hemma? Då är du varmt välkommen att lämna den
  på Återvinningscentralen Kläpp.


 • Regler om fyrverkerier


  I Stenungsunds kommuns ordningsstadga finns information om regler för fyrverkerier. Nya regler gäller också för raketer med styrpinne.

 • Nya regler för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd


  Från 1 januari 2020 gäller nya regler för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Pensionsmyndigheten är den myndighet som handlägger bostadstillägget.

 • Kommunal konsumentvägledning försvinner vid årsskiftet


  Från årsskiftet försvinner den kommunala konsumentvägledningen. Du som konsument hänvisas istället till Konsumentverkets ”Hallå konsument”.

 • Ändring av ansvar för snöröjning av enskilda vägar


  Från nästa vintersäsong 2020/2021 kommer kommunen inte längre att snöröja enskilda vägar. Beslutet fattades av kommunfullmäktige den 13 juni i år. Kommunen rekommenderar väghållare för enskilda vägar att redan nu börja undersöka alternativ för snöröjning.

 • Bilder från kommunfullmäktige 12 december


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 12 december som också var årets sista.

 • Medborgarlöftet 2020


  Medborgarlöftet för 2020 till dig som bor och vistas i Stenungsund, Tjörn och Orust är insatser mot trafikbrott och droger med ett särskilt fokus på att fånga upp unga som riskerar att hamna i kriminalitet eller missbruk.

 • En miljon i bonus till personer med habiliteringsstöd


  Stenungsund kommun kommer under december att betala ut en extra ersättning om totalt 1,1 miljoner till deltagare i daglig verksamhet, för 2019.

 • Information angående skolval 2020-2021


  Mellan 1 december och 31 december 2019 har alla vårdnadshavare möjlighet att välja skola. Det är en rättighet alla vårdnadshavare har enligt skollagen.

 • Här kan du hämta flis


  Behöver du flis för att förhindra halka på din uppfart eller trappa? Kommunen erbjuder gratis flis.

 • Modig - Mer Omsorg med DIGital teknik


  Projektet Modig – ”Mer Omsorg med DIGital teknik” ska möjliggöra kompetensutveckling för digitalisering bland medarbetare och chefer inom äldreomsorg och hemtjänst i Stenungsund.

 • Stenungsundshems hyresgäster återigen bland Sveriges nöjdaste


  86,3 procent av Stenungsundshems hyresgäster är nöjda med sitt boende. Det visar Stenungsundshems "Nöjd Kund Index"-mätning (NKI). Bland 250 bostadsföretag ligger bostadsbolaget därmed i toppskiktet när det gäller hur hyresgästerna trivs med sitt boende.


 • Etablering har startat av Sköllunga vindpark


  Etableringen av en vindpark vid Sköllunga i östra Stenungsund har startat under hösten. Vindkraftverken beräknas vara i drift i januari 2021.

 • Ökat intresse för energi via solel


  Energi- och klimatrådgivningen i Stenungsund upplever ett ökat intresse för frågor om solel. Ansökningarna om det statliga investeringsstödet för solel nästan fyrdubblades i kommunen mellan 2017-2018. Intresset har fortsatt öka under 2019 och de arrangemang klimat- och energirådgivningen haft under året har varit välbesökta.

 • Nu kan du som granne se bygglovsbeslut på nätet


  Nu kan du som granne ta del av fattade beslut och lämna synpunkter digitalt på byggärenden. Bygglovverksamheten i Stenungsunds kommun lanserar de två första i raden av många digitala tjänster. Till våren kommer hela processen från ansökan till beslut att vara digital.

 • Är du förälder på avstånd?


  Har du ett barn som bor eller har bott på familjehem, på HVB eller SiS? Vad tycker du är viktigt att få hjälp med?

 • Snabbprotokoll från kommunfullmäktige 14 november


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 14 november.

 • Ullbaggepriset gick till Fjordguiderna


  8+fjordarprojektet Fjordguiderna vann under gårdagen landsbygdspriset Ullbaggen i kategorin "Nya affärsmöjligheter i blå näringar". Syftet med priset är att lyfta projekt och företag som på ett inspirerande sätt utvecklar landsbygden.

 • Uppdatering: Störningar i vattenförsörjningen i Hällebäck är nu åtgärdade


  Uppdaterat 191114, kl 18.15
  Tidigare störningar i vattenförsökrningen för boende på Hällebäck, i Högenorum och runt vattentornet är nu avhjälpt.


 • Fjordguiderna nominerade till Ullbaggen


  8+fjordarprojektet Fjordguiderna har blivit nominerade till landsbygdspriset Ullbaggen. Syftet med priset är att lyfta projekt och företag som på ett inspirerande sätt utvecklar landsbygden. Vinnaren presenteras på Landsbygdsnätverkets Ullbaggegala i Åre den 13 november.

 • Brand på hotell Reis


  Vid 21-tiden på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand på hotell Reis i Stenungsund. Branden släcktes och en person fördes till sjukhus.

 • Per-Ivar och Kjell Waldeborn tilldelas Stenungsunds Kommuns kulturstipendium 2019


  Per-Ivar Östmann och Kjell Waldeborn mottagare av Stenungsunds Kommuns kulturstipendium 2019

 • Årets seniordag lockade många besökare


  Under fredag, 25 oktober, hölls den årliga seniordagen på kulturhuset Fregatten. Stenungsunds kommun var på plats och berättade varmt om sina olika verksamheter inom främst vård och omsorg.

 • Nu kan stenungsundsborna söka försörjningsstöd digitalt


  Stenungsunds kommun lanserar en digital tjänst där medborgare som ska söka försörjningsstöd enkelt kan göra det direkt i sin smartphone, surfplatta eller på sin dator, dygnet runt. Tjänsten vänder sig till personer som redan har kontakt med förvaltningen.

 • Två nya återvinningsstationer


  Nu blir det enklare att återvinna för boende i Hallerna och Ekbacken. I slutet av veckan står två nya återvinningsstationer klara på Pressarevägen och Hantverkargatan.

 • Utvecklad Bohusbana i fokus på mässa


  Stenungsunds kommun finns representerade under mässan Nordic Property Expo 2019, tillsammans med nio andra västsvenska kommuner. Mässan pågår 15-16 oktober med fokus på utvecklad infrastruktur för att stärka regionen.

 • Västtrafik planerar 90 nya pendelparkeringsplatser i Stenungsund


  Nu får Stenungsund fler pendelparkeringar. Det skriver Västtrafik i ett pressmeddelande.

 • Stenungsund - en av Sveriges mest inkluderade kommuner


  Stenungsunds kommun hamnar på plats 5 när tidningen ”Dagens Samhälle” listar de mest inkluderade storstadskommunerna.

 • För hummerfiskedagbok och hjälp forskningen


  Fiskar du hummer? Vill du vara med och göra en insats genom att föra hummerfiskedagbok?

 • Avbrott i vattenförsörjningen - var sparsam med vattenförbrukningen • Workshop om framtida trygghets- eller seniorboende


  Vad skulle du tycka var viktigast vid ett boende i ett framtida trygghets- eller seniorboende? Tisdag den 1 oktober bjuder Stenungsunds kommun in till en workshop där du är välkommen att prata om de här frågorna, tillsammans med representanter från kommunen.

 • Nu kan du lämna in hårdplast på Kläpp


  Från den 1 oktober kan du lämna in all slags plast på återvinningscentralen Kläpp, även hårdplast! Plast som till exempel leksaker, utemöbler, pulkor och hinkar som förut fått läggas bland brännbart kan nu läggas i en egen container för återvinning.

 • Snabbprotokoll från kommunfullmäktige 12 september


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 12 september.

 • Svanesundsleden trafikeras med mindre färja


  Trafikverket ska utföra arbete i vattnet vid Kolhättans färjeläge. Under byggtiden mellan 7 september och 31 december kommer leden trafikeras med en mindre färja.

 • Miljömålsberedningen gästade Stenungsund


  Under måndagen gjorde regeringens Miljömålsberedning ett studiebesök i Stenungsund för att få en inblick i hur kommunen arbetar med kust och hav. Projektet 8+fjordar fick också möjlighet att presentera sitt arbete och visa upp sitt våtmarksprojekt på Orust.  

 • Konsumentkontoret flyttar till kommunhuset


  Från och med måndag den 2 september finns konsumentkontoret i kommunhuset.

 • Stenungsundsborna nöjda i Kritik på teknik


  Stenungsunds kommun hamnar högt upp i rankingen när det kommer till vattenkvalité, snöröjning och skötsel av gator och grönområden. Det visar undersökningen ”Kritik på teknik” som genomfördes under våren på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting.

 • Anslut dig till e-faktura


  Vill du förenkla din hantering av fakturor från kommunen? Då kan du ansluta dig till att få e-faktura.

 • Begränsad framkomlighet på vägen ut till Askeröarna


  Trafikverket kommer mellan 2 september och 4 oktober att förstärka bergsskärningarna på vägen ut till Askeröarna. Framkomligheten kommer att vara begränsad under perioden. 

 • Stenungsundslärare kan vinna digitaliseringspris


  Axel Karlsson-Kraft, lärare och utvecklingsledare i digitalisering på Stenungskolan har nominerats till lärarpriset Guldäpplet.

 • Sänkt hastighet förbi Stenungskolan


  Hastigheten på Doterödsvägen förbi Stenungskolan är nu 30 km/h dygnet runt, alla dagar i veckan. Åtgärden görs för för att ytterligare höja säkerheten på sträckan.

 • Första spadtaget för LSS-boende i Svenshögen


  Arbetet med ett nytt LSS-boende i Svenshögen är i gång. Det första spadtaget togs idag och boendet kommer att stå klart sommaren 2020.

 • Fyra nya lekplatser


  Under vecka 34 har arbetet påbörjats med att anlägga nya lekplatser på Haglingevägen, Snickarevägen, Skräddarevägen och Kyrkvägen.

 • En lösning med ljud-ljus-bom föreslås vid gång- och cykelövergången i Solgårdsdalen


  Som en säkrare lösning för gång- och cykelpassage över järnvägen vid Solgårdsdalen föreslår kommunstyrelsen, efter Trafikverkets utredning, att en lösning med ljud, ljus och bom är det alternativ som är bäst sammantaget sett till säkerhet, tid och ekonomi. Förslaget ska upp till beslut på kommande kommunfullmäktige den 12 september.

 • Vill du medverka i mässan Kultur och Rötter?


  Lördagen den 19 oktober kommer Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommun tillsammans med andra organisationer att arrangera en mässa på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

 • Nya möjligheter till basket och boule


  En ny näridrottsplats med basketplan och boulebanor är nu klar vid Nösnäs.

 • Ändrade bygglovsregler för altaner


  Den 1 juli ändrades bygglovsreglerna för altaner. Villaägare har nu större möjlighet att bygga en altan utan bygglov, men det beror på hur du vill bygga och var din fastighet ligger.

 • Minskad biltrafik in till Nösnäsbadet


  Gång- och cykelbanan som leder under LV160 mot Nösnäsbadet används flitigt av gång- och cykeltrafikanter. För att höja säkerheten och minimera olovlig biltrafik kommer en bom monteras strax innan tunneln.

 • Förslag till ny avfallsplan ställs ut


  En avfallsplan anger vilka mål kommunen har för avfallet och hur vi ska arbeta strategiskt och långsiktigt för att uppnå dessa mål. På uppdrag av Kommunstyrelsen har sektor Samhällsbyggnad, tillsammans med övriga kommuner i Göteborgsregionen, låtit upprätta ett förslag till ny avfallsplan.

 • Ny tobakslag i Sverige


  Den 1 juli 2019 börjar en ny tobakslag att gälla i Sverige. Lagen innehåller flera viktiga förändringar, till exempel blir det förbjudet att röka på uteserveringar, allmänna lekplatser, entréer, hållplatser, perronger och inhägnade platser för idrottsutövning.

 • Tjejjourens chatt är öppen i sommar


  Sommarlovet är härligt för vissa. För andra inte. Det är vanligare än du tror att känna sig ensam och ledsen, även när det är sommar. Tjejjouren Väst har öppet sin chatt under hela sommaren.

 • Tillfällig pendelparkering planeras på CW Borgs väg


  När de gamla lokalerna på CW Borgs väg rivs under sommaren planerar kommunen att etablera en tillfällig pendelparkering på ytan. Det kommer att skapas upp till 40 nya platser som kommer vara tillgängliga från september.

 • Snabbprotokoll från kommunfullmäktige 13 juni


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 13 juni.

 • En ny brygga är på plats på Hawaii


  Nu har en helt ny brygga kommit på plats på badplatsen Hawaii. Den nya bryggan är en kopia av den gamla och är försedd med ett hopptorn.

 • Ny Sune-film spelas in i Stenungsund


  Under tisdag 11 juni spelas delar av en ny Sune-film in i Stenungsund. På grund av detta kommer det att vara begränsad framkomlighet i trafiken.

 • Premiär för Hogia-loppet 15 juni!


  Lördag den 15 juni kl 11 går startskottet för det allra första Hogia-loppet. Välkommen att springa, jogga eller gå en bana på 6,5 km. Deltagande i loppet är kostnadsfritt. Anmäl dig senast 10 juni.

 • Vernissage och utställning: Agnes Cleve


  Välkommen på vernissage av en unik utställning med Agnes Cleve - en av Sveriges mest intressanta och populära kvinnliga konstnärer genom tiderna.


 • Hastighetssänkning på Uddevallavägen


  Nu sänker kommunen hastigheten på del av Uddevallavägen och Göteborgsvägen för att bland annat öka trafiksäkerheten. Ändringen kommer att ske mellan 3 och 9 juni.

 • Preliminärt valresultat i EU-valet


  Söndagen den 26 maj 2019 var det val till Europaparlamentet i flera av unionens medlemsländer. Valdeltagandet i Stenungsunds kommun har preliminärt ökat i jämförelse med valet 2014. Det preliminära valdeltagandet är 56,2%.

 • ARTSCAPE SAGA 29 maj - 4 juni


  ARTSCAPE SAGA är ett konstprojekt där konstnärer från hela världen skapar ett 30-tal storskaliga väggmålningar runt om i Göteborgsregionen, samtliga inspirerade av folksagor. Nu är det dags för två stora väggmålningar att växa fram i Stenungsund.

 • Fira skolavslutningar men hoppa över plastkonfettin


  Nu närmar sig skolavslutningarna och vid firandet släpps det ofta ut plastkonfetti. När firandet är över är konfettin svår att städa bort och plastskräpet finns kvar i vår natur och leds ut i vattendragen och havet.

 • Ny chef för sektor Stödfunktioner


  Marcus Starcke är ny chef för sektor Stödfunktioner. Han tillträder sin tjänst den 12 augusti och efterträder Anette Oscarsson som går i pension under hösten.

 • Vuxenutbildningen fick besök av civilministern


  Under onsdagen besökte civilministern, Ardalan Shekarabi, Stenungsund och vuxenutbildningen på Hasselbacken.

 • Bidrag för att ta bort båtbottenfärg


  Har du en båt med miljöfarlig bottenfärg? Nu kan du som har hemmahamn i Stenungsund få upp till 50 procent i bidrag för att ta bort färgen.

 • Snabbprotokoll från kommunfullmäktige 16 maj


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 16 maj.

 • Årets förening 2019 utsedd


  Välfärdsutskottet har vid sitt sammanträde den 8 maj beslutat att tilldela Stenungsunds Scoutkår priset som årets förening 2019 med motiveringen:

 • Årets pristagare på Galan'19


  Under fredagen den 10 maj hölls den årliga näringslivsgalan för STO-området. Under galan utsågs "Årets företagare", "Årets unga företagare" samt "Årets turismföretag" i varje kommun.

 • Filmpremiär - En film skapad av och med ungdomar i Stenungsund 


  Under våren 2019 har en arbetsgrupp från Kulturskolan och Ungdomsverksamheten i Stenungsund samarbetat om ett gemensamt filmprojekt tillsammans med ungdomar i kommunen. Nu är det dags för filmpremiär!

 • Succén fortsätter för sjätte året i rad!


  Jobbskuggning har varit en stor framgång i Stenungsund. För sjätte året i rad anordnas nu jobbskuggning för personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa. Jobbskuggningen pågår under vecka 20.

 • EU-länderna lever på "lånade" resurser från 10 maj


  Om hela världen konsumerade som EU skulle resurserna för i år ta slut redan fredag 10 maj, då infaller den så kallade Overshoot Day, i EU. Sverige är ett av länderna i EU som lämnar störst avtryck på klimatet.

 • Är du producent av nöt- eller lammkött?


  Under vintern har Stenungsund, Tjörn Orust och Lilla Edet gjort en efterlysning av lokala producenter som är intresserade av att leverera till det offentliga köket. Välkommen på informationsträff inför upphandling av lokal mat!

 • Bilbränder på Kristinedal


  Under natten till onsdagen brann bilar på Kristinedal. Nu ökas polisnärvaron i området och samarbetet mellan kommunen och polisen stärks.

 • Värdig vinnare av Årets handledare


  Vård- och omsorgscollege Stenungsund och Tjörn har utsett Jenny Söderkvist till Årets handledare 2019. Jenny arbetar som undersköterska på Tallåsens Äldreboende, enheten Lavendelgården, i Stenungsund.

 • Lars Lerin ställer ut i Stenungsund


  Akvareller, Stenungsunds Konsthall, Kulturhuset Fregatten
  18 januari – 29 mars 2020


 • Välj biltvätten istället för gatan


  Vår miljö och vårt vatten betalar ett högt pris för varje fultvätt som görs. Därför är det viktigt att du tvättar bilen rätt. Ta bilen till en biltvätt!

 • Stora väggmålningar blir en del av konststråk


  Under försommaren kommer två husväggar inne i centrala Stenungsund och en vägg på Ekenässkolan att smyckas av stora muralmålningar. De centrala konstverken blir en del i ett konststråk längs vattnet.

 • Utbildning i nattvandring


  Vill du vara med och visa vuxennärvaro under kvällar och helger? Nu startar en utbildning av nattvandrare.

 • Snabbprotokoll från kommunfullmäktige 10 april


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 10 april.

 • Föreläsning: Konsekvenser - sexuella övergrepp mot barn och unga


  Välkommen till en viktig kväll - en föreläsning om sexuella övergrepp mot barn och unga, och dess innebörder och konsekvenser.

 • Vinnare av Byggnadspriset 2018


  I veckan fick vinnarna av Byggnadspriset 2018 ta emot sitt pris från Morgan Andersson (S), ordförande i tekniska myndighetsnämnden. Byggnadspriset gick till ett enbostadshus på fastigheten Strandnorum 1:162.

 • Succé för förskolans filmfestival


  Under ett halvår har barn och pedagoger i kommunens förskolor fått lära sig att producera film. I veckan avslutades projektet med en välbesökt filmfestival där 5-åringarnas filmer visades upp i kulturhuset Fregatten.

 • Digital signering ökar patientsäkerheten


  Från papper och penna till digital app - nu färdigställer Stenungsunds kommun arbetet med att införa digital signering inom sektor Socialtjänsts alla vård- och omsorgsverksamheter. Sista införandet sker den 3 april. Syftet med förändringen är att öka patientsäkerheten för personer inskrivna i hemsjukvården samt att underlätta för medarbetare.

 • Dags att söka bygglov inför sommarens projekt


  Vill du bygga i sommar? Då är det hög tid att lämna in din ansökan eller anmälan för att vara säker på att få ditt beslut i tid.

 • Arbete på Tjörnbron


  Från och med måndag den 25 mars kommer trafiken över Tjörnbron att påverkas. Trafikverket inleder ett omfattande underhållsarbete på bron.

 • Träffa kommunens energi- och klimatrådgivare


  Våren är här och många har funderingar kring solceller- och andra energirelaterade frågor. Nu har du möjlighet att träffa kommunens energi-och klimatrådgivare.

 • Världsvattendagen den 22 mars


  Varje år den 22 mars är det Världsvattendagen. Det är en FN-dag som sätter fokus på vattenrelaterade utmaningar.

 • Är du en av våra feriearbetare?


  Stenungsunds kommun anordnar omkring 200 ferierarbeten runt om i kommunens olika verksamheter.

 • Snabbprotokoll från kommunfullmäktige 7 mars


  Här kan du läsa snabbprotokoll från kommunfullmäktiges sammanträde den 7 mars.

 • Trappan till gång- och cykelbron är färdigrenoverad


  Trappan på östra sidan av gång- och cykelbron över Göteborgsvägen är nu färdigrenoverad och kan användas som vanligt.

 • Internationella Kvinnodagen 8 mars


  Varmt välkomna till Kulturhuset fredag 8 mars!
  Vi bjuder in ER att med oss uppmärksamma kvinnors situation över hela världen och främja jämställdhet.


 • Sommaröppen förskola och fritidshem


  Under perioden 8 juli – 4 augusti (vecka 28, 29, 30 och 31) kommer sommaröppen verksamhet vara på Brudhammars förskola och Kristinedalskolan.

 • Ny återvinningscentral planeras


  Stenungsunds kommun planerar att bygga en ny återvinningscentral i Stora Höga industriområde. Nu är förslaget ute på samråd och allmänheten har möjlighet att ställa frågor, framföra synpunkter eller lämna allmänna upplysningar om sådant som kommunen bör känna till i sitt fortsatta arbete.

 • Finalist till titeln Årets digitaliseringsledare


  Malin Frykman, projektledare likvärdig skola och digitalisering på Stenungsunds kommun, är en av tre finalister till titeln Årets digitaliseringsledare!

 • Första spadtaget till Brudhammars nya förskola


  Arbetet med Brudhammars nya förskola är igång. Det första spadtaget togs idag av Bo Pettersson, kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med förskolebarnen. Förskolan ska stå klar för inflyttning sommaren 2020.

 • Det är enkelt att sortera ut sitt matavfall


  Genom kampanjen "Gör det inte svårare än vad det är " kommer Stenungsundsborna under året att få tips på hur enkelt det är att sortera ut sitt matavfall.

 • Informationstillfällen med kommunens energirådgivare


  Energikostnaden är ofta en stor utgift för den som bor i eget hus. Passa på att träffa kommunens energirådgivare som tipsar om hur du kan minska din energiförbrukning- och därmed också kostnaderna.

 • Hamnpromenad stängs av för fordonstrafik


  Hamnpromenaden vid torget stängs av för fordonstrafik. Detta är en försiktighetsåtgärd efter att utredningar visar på att det kan vara problem med bärigheten.

 • Vill du leverera livsmedel till oss?


  Är du producent och/eller leverantör av livsmedel? Vill du erbjuda oss att servera den i våra verksamheter? Då vill vi att du hör av dig!

 • Uppdatering kl 15.45 Bedömningen är att det inte finns en hotbild mot skolan


  De insatser som polisen gjort efter hot mot Nösnäsgymnasiet i Stenungsund trappas ned under fredagseftermiddagen. Bedömningen är att det inte finns en hotbild mot skolan.


 • Simhallen har nu öppnat de två bassänger som tillfälligt varit avstängda


  Undervisningsbassäng och plaskpool i Stenungsund Arena har öppnats igen då de nya provresultaten visar på normala bakterievärden.

 • Simhallen har tillfälligt stängt två bassänger


  Undervisningsbassäng och plaskpool i Stenungsund Arena har tillfälligt stängts av för bad. Anledningen är att vi har upptäckt förhöjda värden av heterotrofa bakterier vid en regelbunden kontroll under torsdagseftermiddagen. Bassängerna stängdes direkt vid upptäckten.

 • Vi söker timvikare till grundskola och fritidshem


  Är du vår nya kollega? Vi söker dig som vill jobba som timvikarie i grundskola och fritidshem.

 • Chatta med våra studie- och yrkesvägledare på Nösnäsgymnasiet


  Har du eller dina föräldrar funderingar eller frågor kring våra program, vilka kurser du kan läsa eller bara nyfiken på hur det är att gå på Nösnäsgymnasiet?

 • Konstprojekt i storformat


  Artscape kommer till Stenungsund! Artscape är ett urbant konstprojekt som äger rum i Göteborgsregionen, under försommaren 2019.

 • Trappan till gång- och cykelbron är färdigrenoverad


  Trappan till gång- och cykelbron över Göteborgsvägen är nu färdigrenoverad och kan användas som vanligt.

 • Invigning av Göteborg Film Festival i Stenungsund


  Fredag 25 januari rullar vi ut röda mattan för tredje året i rad för att ta del av invigningsceremonin av Göteborg Film Festival.

 • Plan för pendelparkeringar


  I Stenungsunds kommun finns det flera pendelparkeringar. De är till för dig som ska resa med tåg, buss eller samåka med någon och gäller i mån av plats. Platserna är begränsade och behovet är stort. Stenungsunds kommun arbetar därför med olika lösningar för att förbättra för våra pendlare.

 • Arbete med trapporna till gång- och cykelbron över Göteborgsvägen


  Arbete pågår med trapporna på gång- och cykelbron över Göteborgsvägen. Bron är öppen som vanligt, det är bara trapporna som arbetet berör.

 • Nu har bowlingen öppnat på Stenungsund Arena


  Nu har bowlingen öppnat på Stenungsund Arena. Du kan bowla veckans alla dagar på de åtta banorna som har helt nya kägelmaskiner.

 • Skolval inför läsåret 2019/2020


  Nu är det dags att göra skolval inför läsåret 2019/2020

 • Säker sushi i Stenungsund


  I en undersökning av kommunens sushirestauranger visade alla bra resultat i rutiner och kunskap kring hygien och hantering av råvaror.

 • Teknikcollege Stenungsund på Nösnäsgymnasiet är näst bäst i Sverige


  På Teknikcollege rikskonferens utses årets lärarlag. I år var Teknikcollege Stenungsund en av tre nominerade och kammade hem en andraplats.

 • Världstoalettdagen - spola rätt!


  Den 19 november är FN:s världstoalettdag. Syftet är att uppmärksamma sanitetsfrågor runt om i världen. I Sverige har vi tillgång till både toaletter och rent vatten. Här måste vi istället fokusera på att spola ner rätt saker.

 • Din gamla t-shirt kan bli din kompis nya klänning - nu samlar vi in textilier!


  Stenungsunds kommun är med i projektet Circular Textile Initiative där använda textilier får ett nytt, spännande liv. Den 16-25 november kommer uppsamlingsbehållare att placeras ut på olika platser i kommunen där du kan lämna in kläder och andra textilier, nytt som gammalt.

 • Kulturstipendium 2018 går till Konstvandringen Södra Bohuslän 


  Kommunstyrelsens Bildnings- och socialutskott har vid sitt sammanträde den 31 oktober beslutat att 2018 års kulturstipendium skall tilldelas Konstvandringen Södra Bohuslän.

 • Högläsning pågår


  I onsdags fylldes Kulturhuset Fregatten av pedagogisk personal från våra förskolor i Stenungsunds kommun. Fortbildningsdagen med rubriken ”Högläsning pågår” handlade om att lyfta språket, lässtimulans och språkutveckling. Det bjöds på inspirerande föreläsningar, samtal och utbyte av erfarenheter.

 • Temadag för sektor utbildning


  I måndags samlades stora delar av sektor utbildning till en utbildningsdag med temat Allas lika värde – integration.

 • Alla familjer som sökt har blivit erbjuden plats på förskolan inom garantidatum


  Varje år följs kommunernas och landstingens verksamheter upp i Kommun- och landstingsdatabasen (Kolada).

 • Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet har ett av Sveriges bästa lärarlag!


  Den framgångsrika skolan fick under veckan ett nytt prestigefullt hedersomnämnande. Teknikcollege Riksförening utsåg då Teknikcollege Stenungsunds lärarlag till en av tre finalister i tävlingen om att bli årets lärarlag i Sverige.

 • Studie- och yrkesvägledning som hela skolan ansvar


  Under våren har en arbetsgrupp med representanter från kommunen tagit fram en plan för arbetet med studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar. Nu är det dags för nästa steg.

 • Filmprojekt på förskolan


  Under vintern kommer alla fyraåringar på kommunens förskolor delta i ett projekt inom skapande förskola. Temat är Kameran som verktyg.

 • Årets yrkeslärare jobbar på Nösnäsgymnasiet!


  I samband med gymnasiedagarna och ”Future skills” på svenska mässan i Göteborg vann Ronnie Johansson, IT-lärare på Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet i kategorin ”årets yrkeslärare”.

 • Dåligt med luft i cykeldäcken?


  Sex nya cykelpumpar finns nu på plats i Stora Höga, Jörlanda, Ucklum, Svenshögen, Ödsmål och Hasselbacken.

 • Företagsklimatet i STO-kommunerna


  Tisdagen den 2 oktober presenterade Svenskt Näringsliv rankingen för företagsklimatet i våra tre kommuner. Rankingen består dels av en attitydmätning och en statistiskanalys, som vägs samman till en total ranking. I våra tre kommuner har 275 företag av totalt 7000 svarat på enkäten.

 • Stängning av järnvägsövergångarna


  Stenungsunds kommun och Trafikverket har lagt stor vikt vid att en lösning med säkerhetshöjande åtgärder vid järnvägsövergångarna vid Södra vägen och Solgården snabbt ska vara på plats. Vi arbetar nu med att stängsla in spårområdet och kommer att stänga övergångarna. Trafikverket ansvarar för vald teknisk lösning som ska användas vid avstängningen.

 • Teknikcollege Stenungsunds yrkeslärare prisas!


  I tävlingen ”Årets yrkeslärare” i Västsverige har Nösnäsgymnasiet nominerats till två av tre finalplatser. Finalen äger rum den 10 oktober på Svenska mässan i samband med gymnasiedagarna och Future Skills.

 • Underhållsarbete på vattennätet i Hallerna


  På grund av ett planerat underhållsarbete på vattennätet på Bergskanten, Trädgårdsvägen, Jan Ivarsons väg, Ingas väg samt Hallerna villaväg kan det förekomma störning i vattenförsörjningen. 

 • Cykelbanan mellan Nösnäs och Solgården öppnar igen vecka 40


  På grund av arbetet med instängslingen av järnvägsövergångarna har gång- och cykelbanan förbi Hogias infart, mellan Nösnäs och Solgården stängts av. Arbetet beräknas vara klart vecka 40. 

 • Vad tycker du om cyklandet i Stenungsunds kommun? 


  Ta chansen att tycka till om hur det är att cykla i Stenungsunds kommun genom att delta i Cykelfrämjandets undersökning! Både om du cyklar varje dag eller cyklar någon gång då och då. Alla cyklisters perspektiv är välkomna för att kunna förbättra cykelarbetet på kommunnivå.

 • Restaurangen på Stenungsund Arena har nu öppnat


  Har du ännu inte hunnit besöka vår nyinvigda arena och simhall? Vi rekommenderar ett besök! Nu finns även möjlighet att köpa något att äta då restaurang- och caféverksamheten öppnade idag.

 • Sektor Samhällsbyggnads planchef går vidare mot nya utmaningar


  Planchefen och stadsarkitekten Åsa Lindborg lämnar sitt jobb för nytt uppdrag i Göteborgs Stad.

 • Nya Solelportalen guidar dig i frågor om solceller


  Energimyndigheten lanserar en webbportal om solel, Solelportalen. I portalen hittar du saklig och oberoende information om solcellsanläggningar, från planeringsfasen inför en installation till avveckling av en anläggning. Portalen ska underlätta för potentiella solcellskonsumenter att fatta kloka investeringsbeslut.

 • Hallernaleden stängs helt eller delvis 4-7 september


  Från och med tisdag 4 september till och med fredag 7 september kommer Hallernaleden helt eller delvis stängas av för fjärrvärmedragning.

 • Nu är Stenungsund Arena invigd


  I helgen, lördag 25 augusti, invigde vi Stenungsund Arena under festliga former. Det var ett stort intresse och engagemang hos Stenungsundsborna, cirka 2 500 besökare kom för att vara med vid invigningen. 

 • Program Kulturhuset Fregatten September 2018


  Här kommer ett urval av vad som händer i Kulturhuset i september. Hela programmet finns som PDF längre ner på sidan.

 • Välkommen på invigning av Stenungsund Arena!


  Kom och se vår nya fantastiska Arena! Från klockan 10.00, lördagen den 25 augusti, fyller vi Stenungsund Arena med aktiviteter för hela familjen. Föreningar finns på plats för att visa och berätta om sina verksamheter. De bjuder på en massa kul prova-på och uppvisningar. Det blir musikunderhållning och vi bjuder på fika!

 • Välkommen till fixarfest på Göteborgs kulturkalas


  Räkna till 10 kommer att vara med på Göteborgs Kulturkalas 14-19 augusti och ställa till med Fixarfest. Stenungsunds kommun kommer att finnas på plats under veckan och assistera kring de olika pysselaktiviteterna.

 • Stängning av järnvägsövergångarna - preliminiär tidsplan


  De två järnvägsövergångarna vid Södra vägen och Solgårdsdalen kommer att stängas av och stängslas in. Så här ser den preliminära tidsplanen för arbetet ut:

 •  Ändringar för bygglov från 1 juli med ny förvaltningslag • Välkommen på invigning!


  Lördagen den 25 augusti fyller vi Stenungsund Arena med aktiviteter för hela familjen!

 • Uppdaterad information 28/6: Vattnet är åter tjänligt  vid Söskärs badplats


  Provsvaren från Söskärs badplats har kommit och visar att vattnet åter är tjänligt. Det innebär att det är fritt fram att bada.

 • KUSTO-kommunernas politiker eniga om hur arbetet ska fortskrida kring Södra Bohusbanan


  I fredags skrev kommunstyrelseordföranden i de fem så kallade KUSTO-kommunerna (Kungälv, Uddevalla, Stenungsund, Tjörn och Orust) under en gemensam skrivelse till Trafikverket och Västra Götalandsregionen om utredningsåtgärder för Södra Bohusbanan: – ”Ett starkt Bohusstråk!”

 • Skvaltkvarn vid Stenunge å


  Stenunge by och Mariagården är resterna av en medeltida by med spår av ett gammalt kulturlandskap. Genom Stenunge by rinner Stenunge å och under lång tid har det funnits en tanke på att bygga upp en kvarn för att visa hur det en gång såg ut på platsen.

 • Bemanning under sommaren 2018 i Individ- och familjeomsorgens reception


  Sektor socialtjänst har under sommartid bemanning i receptionen hos Individ- och familjeomsorgen måndag - fredag kl 08.00 - 15.00.

 • Stor lönsamhet i ny bro mellan Orust och fastlandet


  En samhällsekonomisk analys av en bro mellan Orust och fastlandet/E6, belägen norr om Svanesund, visar att värdet av att bygga förbindelsen är cirka sex gånger större än kostnaderna för att göra det.

 • En sommar full med aktiviteter och arrangemang


  Det är fullt med aktiviteter för stora och små i och omkring Kulturhuset Fregatten och på våra andra mötesplatser i sommar. Här nedan ser du ett urval av vad som händer!


 • Nationaldagsfirande i Kulturhusparken


  Den 6 juni är det Sveriges Nationaldag och vi firar det även i år, tillsammans i Kulturhusparken i Stenungsund. Varmt välkommen!

 • VR-film med plattsättare från Stenungsund


  I veckan har ett filmteam med representanter från Byggnads, Sveriges Byggindustrier och Byggindustrins yrkesnämnd gemensamt besökt Stenungsund och Vuxenutbildningen för att spela in en film som ska göra reklam för att få ungdomar att välja yrket som plattsättare.

 • Valturné med P4 Göteborg


  Idag, måndag 14 maj, sänder P4 Göteborg från Stenungsund. P4 Göteborg speglar den lokala debatten och ställer frågor till ansvariga politiker.

 • Uppdaterad information 180511: Lukt i Ödsmål och Svenshögen


  Kommunen har under de senaste dagarna fått in anmälningar om skarp lukt i Ödsmål och Svenshögen. Lukten beskrivs som någon form av oljerelaterad produkt.

 • Årets förening 2018 utsedd


  Bildnings-och socialutskottet har vid sitt sammanträde den 3 maj beslutat att tilldela Stenungsunds Motorsällskap priset som årets förening 2018 med motiveringen:

 • Stenungsund bäst i Sverige när företagen sätter betyg


  Företagen i Göteborgsregionen är allt nöjdare med kommunernas service. Det visar den senaste Insiktsmätningen. Stenungsund ligger i framkant inom miljö- och hälsotillsyn och har bäst resultat i Sverige på livsmedelstillsyn.

 • Elevenkät visar på ökad trygghet i skolan och delaktighet på lektionerna


  Under februari och mars genomförde Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) en elevenkät som besvarades av ca 20 000 elever runt om i regionen. Enkäten gick ut till alla 13 kommunernas elever i årskurs 2, samt till elever i årskurs 5 och 9 i grundskolan samt gymnasiets år 2.

 • Fri kollektivtrafik under sommarlovet för elever från årskurs 6


  Alla skolungdomar från årskurs 6-9 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet får ett sommarlovskort som innebär att de reser gratis med kollektivtrafik under sommarlovet. Kortet gäller med omfattning ”Regionen runt”. 

 • Arbete på länsväg 653, Stripplekärrsvägen


  Trafikverket kommer utföra arbete på länsväg (LV) 653, Stripplekärrsvägen

 • Trapporna till gång- och cykelbron över Göteborgsvägen stängs av


  På grund av reparation kommer trapporna till gång- och cykelbron över Göteborgsvägen att stängas av mellan 7 maj - 8 juni.

 • Trafikomledning av Gullvivevägen


  En vattenledning i Gullvivevägen kommer att bytas ut. Från och med 7 maj kommer trafiken därför att ledas om.

 • 50-tal personer har jobbskuggat under veckan


  För femte året i rad genomförs jobbskuggardagen i Stenungsunds kommun. I år pågår jobbskuggardagen i en hel vecka. Personer med funktionsnedsättning får komma ut och följa en anställd på jobbet under en dag.

 • Avstängning av väg 770 (Uddevallavägen)


  Trafikverket planerar växelbyte på den norra järnvägsövergången vid industrierna. Det innebär att väg 770 (Uddevallavägen) kommer att stängas av enligt nedan tider. Det gäller också gång- och cykelvägen.

 • Vattenavstängning Kastanjevägen och Oxelvägen


  Fredag 27 april stängs vattnet av på Kastanjevägen 2, 4, 5, 6 och 8 samt Oxelvägen 1-8, i Stenungsund.

 • Program för maj på Kulturhuset Fregatten


  Maj månad bjuder på ett uppiggande program i Kulturhuset. Det blir bland annat barnteater med Boulevardteatern, dansföreställning och workshop med Skirtpower och Spinn, RUM1 har vernissage, på Mariagården kan du få hjälp att odla ekologiskt och kulturskolan har sin vårkonsert och självklart mycket mer.


 • Många kläder bytte ägare


  I lördags anordnade Naturskyddsföreningen en Klädbytardag på Stenungsskolan. Kommunens avfallsenhet fanns också på plats.

 • Spridning av oljeliknande ämne på västkusten


  Uppdaterat 180417, kl 16.15
  Kustbevakningen har fått in fler samtal kring de oljeliknande ämne som nu har setts från Halmstad i söder till Sydkoster i norr. Substansen ser ut som mineralolja men är luktfritt och klibbar inte.


 • Lukt i Ödsmål


  Kommunen har de senaste dagarna fått in anmälningar om skarp lukt i Ödsmål. Lukten beskrivs som någon form av oljerelaterad produkt.

 • Äggen är slut. En utställning och föreställning om klimakteriet


  En dag tar äggen slut för oss födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Vad är drivkraften? Vilka är drömmarna? Hur känns kroppen? Hur är det med lusten? Vad är viktigt? 

 • Femåringar skapar film


  Under våren besöker en filmpedagog kommunala förskolor för att tillsammans med barnen skapa film med tema "Nyfiken, lära känna och se varandra". Resultatet kommer i slutet av maj visas i Kulturhuset Fregatten.

 • Efter 28 mars lever svenskarna på lånade resurser


  Redan 28 mars inträffar Sveriges “Overshoot Day”, enligt beräkningar från Fältbiologerna. Det är den dagen då vi har förbrukat vår del av årets budget av jordens förnybara resurser. Siffror från WWF visar att svenskarna lever som om vi hade tillgång till 4,2 jordklot.

 • Klädbytardagen 14 april


  Lördagen den 14 april anordnar Naturskyddsföreningen en klädbytardag i Stenungsund. Även kommunens avfallsenhet finns på plats.

 • Workshop - lekplatser


  Vi rustar upp lekplatserna i kommunen. Nu är det dags för lekplatserna på Haglingevägen, Snickarevägen och Skräddarevägen . Nu vill vi ha in idéer och tankar från er som ska använda lekplatserna!

 • Det här händer på Kulturhuset Fregatten i april


  April bjuder på ett digert program i Kulturhuset. Konsert med Viktor Olsson, utställning i Galleri Koch med Lilian Nabulime från Uganda, barnteatrar, författarmöten, graffitiworkshop och mycket mer.

 • Inga motorfordon på Stora Hällungen


  Stora Hällungen är ett vattenskyddsområde. Många får sitt dricksvatten från sjön. Därför är det förbjudet att åka med motorfordon på isen.

 • Tillsyn av Stenungsunds kommuns skolor avslutad


  Under hösten och våren har Skolinspektionen gjort en tillsyn av hur Stenungsunds kommun tar ansvar för kommunens skolor, förskolor, fritidshem och vuxenutbildning.

 • UF-företag från Nösnäsgymnasiet vinnare på årets regionala UF-mässa


  I måndags den 5 mars gick den regionala Ung Företagsmässan av stapeln i Göteborg och alla duktiga UF-företagare från Nösnäsgymnasiet var på plats.

 • Vinnare av Byggnadspriset 2017


  I veckan delades pris ut till vinnaren av Byggnadspriset 2017. Priset gick till ett enbostadshus på fastigheten Höga 2:12.

 • Musikalföreställning: Dont forget to kiss your mother goodbye


  Välkommen till en tänkvärd och gripande musikalföreställning för tonåringar och vuxna.

 • 300 elever från teknikcollege på Nösnäsgymnasiet deltog i digitaliseringsprojekt


  Sedan i höstas har alla elever på Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet jobbat med ett projekt kring digitalisering. 300 elever och 20 lärare har deltagit och tillsammans med representanter för näringslivet och media, avslutades projektet med ett stort event.

 • Tävling - din bästa källsorteringslösning


  Har du en bra lösning för att få plats med källsortering i ditt hem? Skicka då in en bild på din bästa lösning för att förvara dina förpackningar hemma och delta i vår tävling!

 • Årskurs sex möter konst och kultur


  Under februari och mars möter elever från årskurs sex, konstpedagogen och konstnären Britten Löfqvist, i ett samtal kring konst och skapande.   

 • Samrådsmöten för ny översiktsplan


  Under våren 2016 hade kommunen dialogmöten inför arbetet med ny översiktsplan. Nu finns snart ett förslag att ta del av. Förslaget kommer att vara ute på samråd 7 mars till 2 maj. Då får alla lämna synpunkter. Du kommer att kunna ta del av förslaget här på hemsidan under samrådstiden.

 • Villatomter på Gullvivevägen


  De villatomter kommunen hade till försäljning på Gullvivevägen är sålda.

 • Hur gick det för Klimatsmarta hem?


  Under hösten fick 13 hushåll anta utmaningen att leva mer hållbart under åtta veckor. Deltagarna fick en utmaning varje vecka inom ett av de fyra fokusområdena: bostad, resor, mat och konsumtion. Projektet genomfördes i kommunerna Ale, Stenungsund och Uddevalla.

 • Studie- och yrkesvägledning – hela skolans ansvar


  Med hjälp av pengar från Europeiska socialfonden vill Stenungsund göra studie- och yrkesvägledning till hela skolans ansvar. Sedan i september 2017 medverkar Stenungsund som pilotkommun tillsammans med Härryda och Partille i ett projekt där syftet är att skapa en likvärdig studie- och yrkesvägledning och för att bli ännu bättre på att rusta eleverna för utbildning och yrkeslivet.

 • Tillsyn av utsläpp av plastpartiklar


  I och med att media har uppmärksammat plastutsläpp i havet från kemiindustrin i Stenungsund har kommunens miljö- och hälsoskyddsverksamhet fått många frågor kring kommunens roll och vad kommunen gör.

 • Plan samarbetar med teknikvetare


  Under året arbetar elever från Teknikvetenskapliga programmet på Nösnäsgymnasiet med ett ritprojekt kring Stenungsund centrum. Kommunens planverksamheten är med som stöd.

 • Välkommen på Öppet hus - rekrytering inför sommaren


  Söker du arbete? Då är du varmt välkommen till Öppet Hus i kommunhuset (Strandvägen 15). Vi söker vikarier till våra boende inom funktionsnedsättning, daglig verksamhet samt socialpsykiatrin.

 • Delseger för Nordvästsvenska Initiativet


  Efter flera års gemensam kamp kan nu företagare och boende i Stenungsund, Tjörn och Orust glädjas åt en viktig delseger för en välfungerande infrastruktur. Väg 160 finns med som en av de fyra högst prioriterade bristerna i hela Västra Götaland. Beslutet om en ny regional infrastrukturplan togs i regionfullmäktige 30 januari.

 • Stort intresse för samrådsmöte kring centrum


  I onsdags hölls ett samrådsmöte kring det förslag på planprogram för Stenungsunds centrum som kommunen har tagit fram. Det var många som kom för att lyssna på presentationen av förslaget och prata med kommunens handläggare och politiker.

 • Konstutställning: Göteborgskolorister 70 år


  Í Galleri Koch visas en unik utställning med flertalet verk som aldrig tidigare visats för allmänheten. 17 februari – 17 mars 2018.

 • Det här händer i Kulturhuset i februari


  Nu är programmet med vad som händer i Kulturhuset under februari tryckt och klart! Det finns att hämta i Kulturhuset Fregatten eller på kommunhuset. Det är fullspäckat av evenemang och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Här kommer några exempel på vad som händer den närmsta månaden:

 • Innebandy blir ny idrottsinriktning på Nösnäsgymnasiet


  Från och med höstterminen 2018 är innebandy en av fem idrottsinriktningar på Nösnäsgymnasiet.

 • Poddar om elevers historia och tankar


  Under hösten har Vuxenutbildningens elever, som nu är färdiga studiehandledare, gjort egna poddar. Flykt från krig, den första tiden i Sverige och personliga brev till föräldrar är några av de ämnen som poddarna handlar om.

 • Premiär för 8-fjordars podcast


  Hur ser det egentligen ut i fjordarna innanför Tjörn och Orust? Kan vi förbättra miljön samtidigt som vi ökar möjligheter till friluftsliv och utvecklar näringslivet? Det är frågor som projektet 8-fjordar försöker besvara. Nu har projektets nya podcast haft premiär!

 • Förenklad delgivning i bygglovsärenden


  För nyinkomna bygglovsärenden från 1 januari 2018 kommer kommunen att börja med förenklad delgivning.

 • Det här händer på Kulturhuset Fregatten i januari


  Nu hägrar jul och nyår, men redan nu är programmet för januari ute.

 • Vintertips om matavfall och sophämtning


  När det är kallt och halt finns det saker att tänka på när det gäller din sophämtning och ditt matavfall.

 • Julkalender - minska skräpet i juletider


  Från 1-24 december kan du få ett tips varje dag om hur du firar jul med mindre avfall. Det är kampanjen Räkna till 10 som har julkalendern.

 • Decemberprogram på Kulturhuset Fregatten


  December bjuder på flera stämningsfulla jul- och luciakonserter. Det finns även möjlighet att gå och se dokumentärfilm, delta på språkcaféer och bokklubbar.    

 • Svenska ungdomar har goda kunskaper om demokrati


  I början på november släpptes resultaten av ICCS 2016 – International Civic and Citizenship Education Study, som är en internationell studie om demokrati och samhällsfrågor bland elever i årskurs 8. Resultatet visar att svenska elever har mycket goda kunskaper i demokrati- och samhällsfrågor.

 • Tillverkning av hemmagjorda "bomber"


  Vid flertalet gånger har hemmagjorda bomber smällt runt om i Stenungsund. Senast skedde det i Stora Höga.

 • Stenungsunds bibliotek kammar hem priset Författarnas bästa bibliotek


  ”Beundransvärd kontinuitet och utmärkt känsla för både bredd och kvalitet” – så lyder delar av juryns hyllningsrop när priset Författarnas bästa bibliotek i år tilldelas Stenungsund bibliotek och Kulturhuset Fregatten.

 • Hushållspapper är vanligaste ”fultorkningen”


  Var tredje svensk känner inte till att hushållspapper inte ska spolas ner i toaletten. Där riskerar det att orsaka stopp och översvämningar.

 • Företag coachas inom energi och klimat


  Just nu pågår projektet "Coach - för energi och klimat". Projektet ska hjälpa små och medelstora företag i Stenungsund, Orust, Lilla Edet, Tjörn, Ale och Kungälv att spara energi och bli mer klimatmedvetna.

 • Kulturstipendium 2017 går till Visans vänner


  Kommunstyrelsens Bildnings- och socialutskott har vid sitt sammanträde den
  1 november beslutat att 2017 års kulturstipendium skall tilldelas Visans vänner.


 • Positiva röster från Stenungsund - En annons i GP


  Den 22e oktober publicerades en intervju i Göteborgspostens söndagsbilaga med några av Stenungsunds medarbetare

 • Biejvve Bájttá – en föreställning för förskolebarn


  Elin Teilus är sångerska och jojkare med rötter från samebyn Udtja och uppvuxen i Göteborg. Under hösten besöker hon förskolor i Stenungsunds kommun med en musikteaterföreställning där barnen får möta samerna och deras land Sápmi. 

 • Ett höstlov full med kul aktiviteter!


  Fredagsrys, bygg en spelkonsol, Prova på att sminka skräcksmink, var med på en riktigt arkeologisk utgrävning eller gillar du att spela schack? 

 • Lekplatser rustas upp


  Nu ska lekplatserna på Trollsländevägen, Gullvivevägen, Ekbacken, Aspvägen och Lergodsvägen rustas upp.

 • Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet är årets gymnasieskola i Västsverige!


  Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet och dess 36 medarbetare har erhållit en fantastisk kvalitetsstämpel. Vid en prisceremoni på svenska mässan i Göteborg i samband med Gymnasiedagarna och Future skills tog Teknikcollege igår emot Utmärkelsen Samverkan Skola-Arbetsliv (SSA) som årets gymnasieskola i Västsverige.

 • Föreläsning för föräldrar om närvaro i en digital värld


  Föreläsningen "Man blir som man umgås" vänder sig till föräldrar och andra viktiga vuxna i Stenungsund. Den ger kunskap och förståelse för hur media, skärmar och spel påverkar våra relationer, beteenden och identiteter.

 • Ungas situation under Lupp


  Hur mår unga och hur är ungdomarnas situation i Stenungsunds kommun? Det ska de unga själva få svara på i ungdomsundersökningen Lupp, som pågår just nu!

 • Marching for Love - en fantastisk musikupplevelse


  Den 11 oktober klockan 19 är det dags för "Marching for Love" i Stenungsunds Arena (Sundahallen). Cirka 250 ungdomar och körer från Stenungsund, sjunger tillsammans med artister från Sverige och Sydafrika.

 • Föreläsning: Så lyfter vi våra barn tillsammans


  Torsdagen den 5 oktober välkomnar vi alla ungdomar och alla som möter barn och ungdomar på något sätt - i vardagen, på jobbet eller på fritiden - till en tänkvärd föreläsning av Mats Barre. Föreläsningen är gratis och ingen föranmälan krävs.

 • Oktoberprogram i Kulturhuset Fregatten


  Musik, konst, akvarellworkshop, författarmöten, föredrag, seniordag, program för barn och ungdomar...

 • Vuxenenhetens öppenvård ger stöd vid beroendeproblem


  Är du bekymrad över att du dricker för mycket alkohol? Är du eller någon i din närhet beroende av droger/ tabletter och önskar en förändring?

 • Syns du?


  Nu när vår mörka årstid sakta smugit sig på är det extra viktigt att du syns i trafiken. Du kan enkelt skydda dig själv och hjälpa dina medtrafikanter genom att bära reflex.

 • Få hjälp av kommunens Fixartjänst


  Du som är 70 år eller äldre eller som bedömts ha behov, kan få kostnadsfri hjälp med lättare sysslor i hemmet.

 • Stenungsund har fått en stadsarkitekt


  Den 1 september fick planchef Åsa Lindborg ett utökat uppdrag som stadsarkitekt. Detta är ett led i arbetet med de intensiva planer för stadsutveckling som pågår i Stenungsund.

 • Stenungsundshem miljösatsar med solceller


  Just nu monteras solceller på kvarteret Fregatten i Stenungsund, som förutom bostäder även inrymmer kulturhus Fregatten, Stenungsunds bibliotek och Molekylverkstan. När arbetet är klart i mitten av september kommer 184 kvadratmeter av taket att täckas av solcellsmoduler, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

 • Vernissage av utställningen Inverkan i Galleri Koch


  På lördag den 2 september öppnar utställningen Inverkan på Galleri Koch i Kulturhuset Fregatten. Missa inte möjligheten att få se fantastiska smycken av smyckeskonstnärerna Hanna Liljenberg, Linnéa Eriksson och Karin Roy Andersson.

 • Träffpunkt för anhöriga under hösten


  Nu drar "Ljusglimten" igång igen. I höst håller vi till på Tallåsen i Blå Hallen Kringlekärrsvägen 8-12. Kom och fika, samtala och andas ut en stund.

 • Dags för nytt lånekort på Stenungsunds bibliotek 


  Från och med onsdagen den 16 augusti är du välkommen till biblioteket i Kulturhuset Fregatten för att hämta ditt nya bibliotekskort.

 • Regional plan för transportinfrastruktur


  Västra Götalandsregionen har tagit fram ett förslag på regional plan för transportinfrastrukturen 2018–2029. Du kan lämna synpunkter på förslaget.

 • Nya räddningsstegar i Stenungsunds hamn


  Vid gästhamnen utanför kommunhuset och vid brygga P12 vid Kulturhusparken finns nya räddningsstegar med GPS-position. Du som ringer till räddningstjänst och sjöräddning kan ange GPS-koordinaterna, så hittar de lättare. På stegarna finns också hake och livboj.

 • Byggnation av cykelbana på Göteborgsvägen 2-6


  Nu är första etappen av den nya cykelbanan längs Göteborgsvägen, mellan Strandvägen och Kyrkvägen, färdig. Det återstår dock en hel del arbete med att göra klart passagerna och tillgänglighetsanpassa. Detta kommer vi att göra i höst.

 • Möjlighet till food trucks i Stenungsund


  Från sommaren 2017 till och med mars 2018 kan du som har en food truck söka tillstånd för att få ställa upp den i Stenungsund.

 • Nytt bibliotekskort till hösten


  I höst införs ett nytt gemensamt bibliotekskort som gäller på alla folkbibliotek i Ale, Kungälv, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Då slutar det gamla bibliotekskortet att fungera.

 • Parkleken är igång!


  Under året och alldeles särskilt under sommaren, är Kulturhusparken en populär plats för barn i alla åldrar. Den omtyckta lekplatsen kompletteras i år med parklek med ledning av parkleksvärdar som kommer finnas på plats. 

 • Debitering för båtuppläggning på Hamnplan


  Då båtägare ligger kvar med sina båtar på land efter kontraktstidens utgång har vi beslutat att debitera en halv säsong till och med den 16 juni. Därefter debiteras det för en hel säsong.

 • Andrahandsplatser för båtar uthyres


  Stenungsunds hamn har några båtplatser från 3 meter till 5,5 meter breda till andrahandsuthyrning. Först till kvarn gäller.

 • Ny brygga på Nösnäs badplats


  Under våren har kommunen satsat på att rusta upp Nösnäs badplats.

 • Badsäsong på gång


  Vill du bada i havet eller i en sjö? Vi har kommunala badplatser för båda smaker.

 • En av Sveriges bästa UF-lärare finns på Nösnäs!


  Ronnie Johansson var en av fem finalister som tävlade om titeln Årets Lärare under SM i Ung Företagsamhet (UF) i Stockholm 8-9 maj.

 • Kom och fira skolavslutning i Kulturhuset Fregatten! • Konferens med integration i fokus


  Under en eftermiddag samlades drygt 70 personer som runt om i kommunen möter ensamkommande barn och unga i sin vardag. Frågor kring samverkan och information, asylprocessen, psykisk hälsa och fritidsaktiviteter diskuterades.

 • Information om Brudhammars förskola


  Brudhammars förskola är i behov av ett omfattande underhålls- och renoveringsarbete. Nu föreslås förskolan rivas för att ge plats åt en ny och större förskola på samma tomt. Nu ska politikerna ta beslut i frågan.


 • Stenungsunds Segelsällskap är årets förening


  Bildnings-och socialutskottet har vid sitt sammanträde den 4 maj beslutat att tilldela Stenungsunds Segelsällskap, StSS, utmärkelsen som årets förening 2017.

 • Gästhamnskontoret fraktas till sin plats


  Här kommer vårt gästhamnskontor åkande till sin plats i centrala Stenungsund! Vi förbereder nu inför en härlig säsong och inför att kontoret öppnar i juni.

 • Ung i Stenungsund i Galleri Koch


  En samlingsutställning med blandade konstverk skapade av ungdomar i Stenungsund.

 • Nösnäsgymnasiet satsar på elevernas hälsa


  Under två dagar har åtta stycken idrottslärare, skolsköterskor och ämneslärare utbildats i FMS som är ett sätt att stötta elever i att minska stress och att vilja ta ansvar för sin hälsa. Med hjälp av personliga elevhälsoprofiler knyter man samman kroppen, livsstilen och skolarbetet till en helhet.

 • Nösnäsbiblioteket  - ett skolbibliotek i världsklass


  Nösnäsgymnasiets bibliotek har gjort det igen! För andra året i rad tilldelas biblioteket utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass. Det är fackförbundet DIK som ligger bakom utmärkelsen.

 • Välkommen att söka stöd från Kulturmiljonen!


  Har du/ni idéer om ett kulturprojekt som kan beröra och få positiva effekter för invånare i flera kommuner i Göteborgsregionen?

 • Jobbskuggardagen den 5 april är större än någonsin 


  Succén med jobbskuggardagen i Stenungsunds kommun fortsätter för fjärde året i rad. Personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa har möjlighet att skugga en annan person på hens arbetsplats.

 • Rekryteringsträff Vård och omsorg


  Intresserad av jobb? Representanter från kommunerna Ale, Kungälv, Orust, Stenungsund och Tjörn finns på plats!


 • Earth Hour på lördag den 25 mars


  Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Under en timme släcker vi våra lampor för att visa engagemang för klimatet.

 • Företagsamma elever från Nösnäsgymnasiet skördade medaljer på UF-mässa


  Entreprenörskap på riktigt 2017 är en regional mässa för Ung Företagsamhet. Under mässan får alla som driver UF-företag i Göteborgsregionen möjlighet att ställa ut, visa upp och sälja sina varor eller tjänster. Under mässan koras även årets UF-företag i en rad kategorier.

 • Ronnie Johansson - Årets Lärare i Ung Företagsamhet


  Ronnie Johansson, lärare på Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet, är Årets Lärare i Ung Företagsamhet Göteborgsregionen. Det stod klart under prisutdelning vid invigningen av Ung Företagsamhetsmässan. Utmärkelsen är ett kvitto på den höga kvalitet som Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet håller.

 • Inspirationsdag för elever och företagare


  Varje år så anordnar Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet en inspirationsdag med föreläsningar för både elever och näringsliv. I år är temat Personlig utveckling och dagen bjuder på inspirerande föredrag med Linda-Maria Härsjö, Johnie Berntsson, Niklas Modig och Erik Modig. De brinner alla för prestation i världsklass.

 • Kan själv! - en ljudupplevelse för de allra minsta 


  På torsdag den 2 mars öppnar Galleri Koch i Kulturhuset Fregatten dörrarna för utställningen Kan själv!. Det är en utställningsmiljö där små barn, 0-2 år, kan skapa, utforska och upptäcka ljud på sina villkor.

 • Allt fler ungdomar hittar till Kulturhuset Fregatten


  Från och med måndagen den 20 februari finns fritidsledare på plats i Kulturhuset Fregatten.
  – Det är viktigt för oss att möta ungdomarna där de finns, och vi märker att allt fler ungdomar kommer till Kulturhuset Fregatten, säger Pia Solefors, chef Kultur och Fritid.


 • Kommunen överklagar beslut om modul


  Skolmodulen på Stora Höga-skolan saknar bygglov. Tekniska myndighetsnämnden har beslutat att modulen ska bort innan 25 april. Fastighetsfunktionen i kommunen kommer nu att överklaga beslutet.

 • Välkommen till Jobb och utbildningsmässan 2017, Fregatten 2 feb kl 12.00-17.00


  Här sammanförs arbetssökande med arbetsgivare och även den som funderar över en utbildning träffar representanter från skolorna på mässan. Omkring 1200 personer brukar varje år besöka tillställningen som arrangeras av arbetsförmedlingen. Sektor Socialtjänst är med och söker semestervikarier inför sommaren 2017 och representeras av våra Jobbambassadörer

 • Nyinvigning av Kulturhuset Fregatten   


  1992 byggdes Kulturhuset Fregatten med visionen om att vara ett möjligheternas hus och i år fyller Kulturhuset 25 år. 

 • Kulturskola för funktionsvarierade


  Tillsammans med Tjörn, Orust och Lilla Edet har Stenungsunds kommun fått ett bidrag från GRs kultur och fritidschefsnätverk Kulturmiljonen, på 154 000 kr för att ge målgruppen funktionsvarierade tillgång till kulturskolans verksamhet.

 • Stenungsund satsar på kompetensutveckling i förskolan


  Under fler år har utbildning och kompetensutveckling varit i fokus i den kommunala förskolan.
  – Vi har satsat på vidareutbildning och ett systematiskt kvalitetsarbete i förskoleverksamheten under flera år och vi kan se att det skapar större samsyn bland personalen och definitivt inneburit en bättre förskoleverksamhet för barnen, säger Per Andersson Sellén, verksamhetschef förskola.


 • Störningar i telefonin till hemsjukvården


  Sedan en tid tillbaka har det visat sig att alla inkommande samtal inte når vår hemsjukvård. Vi arbetar tillsammans med Telia för att lösa problemet.

 • Felaktiga fakturor gällande vård- och äldreomsorg


  Tyvärr har det gått ut felaktiga fakturor gällande vård- och äldreomsorg. Detta beror på ett tekniskt fel.

 • Nya lagar om skuldsanering från 1 november 2016


  Den 1 november träder två nya lagar om skuldsanering i kraft, som ska göra det lättare att söka och klara en skuldsanering. Den ena lagen ersätter nuvarande skuldsaneringslag och den andra om F-skuldsanering riktar sig till nuvarande företagare, före detta företagare eller närstående till företagare. De nya lagarna syftar till att fler skuldsatta ska ansöka om skuldsanering.


 • Socialtjänsten besöks av kollegor från Riga


  I förra veckan fick socialtjänsten i Stenungsund besök av två kollegor ifrån Lettlands huvudstad Riga. Besöket är en del i ett utbyte mellan olika länders socialtjänster som anordnas av den Europeiska Socialchefsföreningen.


 • Träffpunkt för anhöriga under hösten


  Nu drar "Ljusglimten" igång igen. I höst håller vi till i kommunhuset på Strandvägen 15. Kom och fika, samtala och andas ut en stund.

Senast uppdaterad 2019-10-23