Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Inriktning Produktionsteknik

På teknikprogrammet får du arbeta både teoretiskt och praktiskt, ofta i projektform. Du tränar din förmåga att utveckla nya och kreativa lösningar och du lär dig om teknikens utveckling i samhället. Du utvecklar även din förmåga att analysera, se samband och dra slutsatser för att bättre förstå tekniska system.

På inriktningen Produktionsteknik får du lära dig om produktion och automation/instrument samt företagande riktat mot olika typer av processindustrier, men även mot andra automatiserade företag. Fokus i undervisningen ligger bland annat på datorstyrd automation/robotteknik och reglerteknik.

Gymnasiearbete

I slutet av utbildningen ska du göra ett gymnasiearbete som utgår från viktiga kunskapsområden på programmet

Efter gymnasiet

Hos oss får du en bred utbildning som ger dig behörighet till högskolan. Teknikprogrammet öppnar dörrar för dig som tycker om att arbeta kreativt och vill skapa lösningar för framtidens tekniska behov.

Prognoserna för arbetsmarknaden är goda. Du har möjlighet att läsa fjärde året hos oss inklusive 16 veckors APL och bli gymnasieingenjör.

Gymnasieingenjör

Under ditt fjärde år varvas studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande, APL, i 12 veckor. Fokus ligger på att omsätta teoretiska kunskaper till praktisk erfarenhet. Utbildningen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande. Efter utbildningen blir du gymnasieingenjör!

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad