Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Studie- och yrkesvägledning

Under dina tre år här på Nösnäsgymnasiet finns vi studie- och yrkesvägledare med uppgift att bland annat lotsa dig genom alla de val du ska göra under gymnasietiden, val som kommer att påverka dina fortsatta studier och yrkesliv.

Vi besöker klasserna med olika informationsteman och du kan också söka upp oss för att ställa frågor och boka enskilda vägledningssamtal. Vi har ett nära samarbete med elevhälsan där kuratorer, sköterskor, skolpsykolog, skolläkare, speciallärare och specialpedagog ingår.

Studie- och yrkesvägledning under sommaren 2020

Frågor om gymnasievalet till och med 16 augusti

Om du har frågor om ditt gymnasieval ska du i första hand kontakta studie- och yrkesvägledaren på den skola du har gått på. Om personen har semester kontaktar du istället en annan studie- och yrkesvägledare i listan nedan.

Frågor om gymnasievalet efter 17 augusti

Från och med den 17 augusti ska du som är antagen på en gymnasieskola istället kontakta studie- och yrkesvägledaren på den gymnasieskola du är antagen på vid frågor om ditt gymnasieval.

Kontaktuppgifter sommaren 2020

Vecka 29–30 är det ingen studie- och yrkesvägledare i Stenungsunds kommun i tjänst men detta påverkar inte eventuella omval. Mer information och kontaktuppgifter under sommaren kan du läsa här:

Studie- och yrkesvägledning sommaren 2020PDF

Vägledning

Vägledning är en processinriktad verksamhet med målsättning att ge individen ökad kunskap inför valet av vägar inför fortsatta studier och yrkesliv. Genom olika metoder, där vägledningssamtalet är centralt, ge individen de verktyg som krävs för ökad medvetenhet om sig själv, sina förutsättningar och stimulera till eget ansvarstagande och beslutsfattande.

Information

Här följer exempel på olika informationsteman som vi erbjuder dig:

  • inriktningsval
  • individuellt val
  • ansökan till vidare studier, som högskola, yrkeshögskola, folkhögskola och vuxenutbildning
  • behörighet och urval
  • studieekonomi
  • söka jobb

Studiefinansiering

Under gymnasietiden, upp till och med 19 år, får du studiehjälp och därefter får du söka studiemedel. Läs mer på www.csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

I biblioteket och på C-plan finns utbildningskataloger, studieinformation och arbetsmarknadsprognoser.

Information finns även på Fronter i rummet "SYVinfo"

Här hittar du kontaktuppgifter till våra studie- och yrkesvägledare.

Länkar till externa webbsidor med information om gymnasievalet

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2020-06-05