Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Sjukanmälan

Vid sjukdom ska vårdnadshavare eller myndig elev registrera frånvaron i skola24 eller telefon24. Om du blir sjuk under dagen ska du även meddela din klassföreståndare eller undervisande lärare att du går hem. Vid sjukdom mer än 7 dagar ska sjukintyg lämnas till skolan.

Skola 24

Här kan du anmäla sjukfrånvaro för hel dag eller del av dag. Du kan också se registrerad frånvaro. Vid all frånvaro skickas ett automatiskt mail till registrerad vårdnadshavare. Mailet skickas för att informera om frånvaron och är en service från skolan. OBS: Du måste anmäla varje sjukdag. Sjukanmälan på webben kan göras fram till kl. 24.00

Inloggning till Skola24 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som vårdnadshavare har du tillgång till vissa funktioner i skola 24 om eleven är under 18 år. När eleven har fyllt 18 år behöver denne godkänna att vårdnadshavaren får har tillgång. Det gör eleven genom att kontakta Servicecenter på Nösnäs. Information om Skola 24 för vårdnadshavare finns att läsa i nedanstående länk.

Information om Skola 24 för vårdnadshavare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skola24 appen

Som vårdnadshavare har du nu möjlighet att logga in på Skola 24 med Mobilt BankID. Detta gäller både på Skola 24 på webben och i den nya appen Skola24. Appen kan laddas ner där du vanligtvis laddar ner appar till din mobiltelefon eller surfplatta.

Appen Skola24 riktar sig till vårdnadshavare och elever. Där kan du titta på schemat och göra frånvaroanmälan för hel- eller del av dag. Det finns även en vy som visar aktuella, kommande och föregående frånvaroanmälningar.

Inne i appen väljer du att gå in som "Stenungsund - Vårdnadshavare" eller "Stenungsund - Elev" i rullisten.

Telefon24

På Telefon24 kan du ringa in sjukfrånvaro för hela dagar. Observera att sjukanmälan måste ske före kl. 12.00 och du måste göra en ny anmälan för varje sjukdag. Tänk på att ha elevens personnummer i beredskap.

Det behövs inget konto i Skola24 för att använda tjänsten.

Telefonnummer till Telefon24: 0515-86 931

Annan frånvaro/ledighet

Övrig frånvaro som till exempel läkarbesök ska i första hand ansökas digitalt via Skola24. Eller via en blankett som finns att hämta i vårt servicecenter.

Inloggning till skola24

Inloggning till skola24 får du (vårdnadshavare/myndig elev) via din e-post om du lämnat in en blankett med kontaktuppgifter till skolan.

Om du inte har fått någon inloggning kan du fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. Du får en aktiveringslänk skickad till den e-postadress du angivit inom några dagar.

Ansökan om inloggningsuppgifter till skola 24Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad