Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Teknikprogrammet

Modern teknik, kreativitet och utveckling

Teknikprogrammet är en modern och framtidsinriktad utbildning inom teknik, produktion och utveckling. Utbildningen ger dig behörighet till högskolestudier främst inom teknik men även inom andra områden

Teknik finns överallt omkring oss utan att vi tänker på det och den är en drivande faktor i vårt moderna samhälle. På teknikprogrammet får du arbeta både teoretiskt och praktiskt, ofta i projektform. Du tränar din förmåga att utveckla nya och kreativa lösningar och du lär dig om teknikens utveckling i samhället.

Du utvecklar även din förmåga att analysera, se samband och dra slutsatser för att bättre förstå tekniska system.

Du som väljer Teknikprogrammet erbjuds möjligheten att läsa "extra poäng" - upp till 300 poäng utöver de obligatoriska 2500 poängen = utökad studiekurs. Du kan välja Idrottsprofil (fotboll, innebandy, simning, konståkning, ishockey) som är 200 poäng eller Moderna språk, Franska, Tyska eller Italienska. Valet gör du i INDRA2, samtidigt med ditt gymnasieval.

Poängplan för Teknikprogrammet Pdf, 118.2 kB.

Inriktningar

Ett fjärde år på Teknikprogrammet

Du som väljer någon av inriktningarna Design- och produktutveckling, Informations- och medieteknik eller Produktionsteknik kan läsa vidare ett fjärde år på Teknikprogrammet och bli gymnasieingenjör.

Länkar

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad