Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan
Böcker

Nösnäsbiblioteket - ett skolbibliotek i världsklass

Sex år i rad har Nösnäsgymnasiets bibliotek fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass - nu senast 2021!

Kriterierna som ska uppfyllas är bland annat att skolbiblioteket ska vara en tydlig del av skolans pedagogiska vision, stärka elevernas kommunikationsförmåga och digitala kompetens och ge stöd till elevernas lärande. Bibliotekarierna ska vara inspiratörer som ger eleverna stöd i läsfärdighet, källkritik och informationsflödet.

Biblioteket ligger centralt placerat, i hjärtat av skolan. Här finns cirka 100 studieplatser, en läslounge med tidskrifter i anslutning till skolans café och två tysta läsrum. Vi har ett stort utbud av böcker, såväl skön- som facklitteratur och vi prenumererar på över 100 tidskrifter.

Till biblioteket är du alltid välkommen! Här kan du sitta och studera, såväl enskilt som i grupp, läsa tidskrifter och dagstidningar, söka information och låna böcker. Här arbetar våra bibliotekarier som mer än gärna hjälper dig med informationssökning till dina arbeten, tipsar om litteratur och svarar på dina frågor.

Arbetsplan för biblioteket Pdf, 279.9 kB.

elever på biblioteket

Missa inte bibliotekets hemsida: Nösnäsbiblioteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här får du tillgång till skolans databaser och bibliotekets katalog. Loggar du in kan du själv låna, reservera och låna om böcker med mera. Har du ingen inlogg - kontakta bibliotekarierna!

Välkommen till Biblioteket!

Biblioteket är öppet:

 Måndag och fredag 8:30-14:45
Tisdag onsdag och torsdag 8:30-15:45

Kontakta biblioteket

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad