Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Ekonomiprogrammet

En stor skola i skolan

Är du intresserad av ekonomi eller juridik? Är du nyfiken på hur det är att starta ett eget företag? Då är detta programmet för dig! Hos oss får du möjlighet att utveckla dina teoretiska kunskaper inom ämnena juridik och ekonomi.

Utbildningens arbetssätt ger dig mycket god förberedelse för vidare studier på högskola/universitet eller annan eftergymnasial utbildning, framför allt inom juridik- och ekonomiämnen. Du tränas i att analysera, tänka kritiskt och arbeta självständigt med utmanande uppgifter.

Utbildningen innehåller också vissa praktiska moment. När du har genomgått utbildningen har du även möjlighet att söka jobb som t ex bokföringsassistent, ekonomiassistent eller säljare.

Lärarna är organiserade i ett arbetslag och samarbetar kring elevernas utveckling och undervisning. Du kommer att arbeta i ämnesövergripande projekt, ibland tillsammans med lokala företag.

På programmet börjar du höstterminen i år 1 med en Kick-off, där du får lära känna dina nya klasskamrater. I år två kommer du att besöka Stockholm och göra många intressanta studiebesök. Du får dessutom delta i flera aktiviteter med blandade årskurser för att skapa en bra gemenskap.

Vi har ett gott klassrumsklimat som genomsyras av tolerans och där målsättningen är respekt för alla individer. Lärarnas arbetsrum och elevernas klassrum ligger i anslutning till varandra vilket är en förutsättning för god kommunikation.

Inför år 2 väljer du inriktning.

Poängplan Ekonomiprogrammet Pdf, 87.4 kB.

Inriktningar

Länkar

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad