Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Inriktning Försäljning och Service

På Försäljnings- och serviceprogrammet får du träna din förmåga att möta människor och utveckla relationer med affärskontakter och medarbetare. Undervisningen sker ofta i projektform där teoretiska ämnen varvas med praktik. Du lär dig att använda massmedia och IT-teknik specifikt för handelsbranschens behov.

Inriktningen försäljning- och service ger dig kunskaper om inköp, butiksförsäljning och näthandel. Du lär dig också om ledarskap, företagande, kommunikation och marknadsföring av varor och tjänster.

Under ett år får du starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Här får du chansen att testa dina egna affärsidéer och dessutom tjäna pengar på dem! Vid början av året utvecklar du företagets idé och driver den sedan vidare under året. Du får delta i mässor, studiebesök, tävlingar och andra arrangemang. Vi lär oss av Sveriges mest framgångsrika företag, som vi dessutom besöker.

Arbetsplatsförlagt lärande/APL

Under sammanlagt 15 veckor har du arbetsplatsförlagt lärande (APL), på ett företag. Förutom praktisk erfarenhet får de flesta av våra elever någon form av anställning i samband med sin APL. Det finns också möjligheter att praktisera utomlands. Tidigare har elever bland annat varit i Kina, Sydafrika, Spanien och Irland.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger dig grundläggande behörighet till högskolan. Prognosen för arbetsmarknaden inom handel är god och du kommer att vara anställningsbar direkt efter gymnasiet, eller så väljer du att starta eget. För ett jobb inom handel är personliga egenskaper viktiga, att man gillar kundkontakter och att ge god service.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad