Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Inriktning Pedagogiskt och socialt arbete

Hos oss läser du Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen pedagogiskt och socialt arbete. Inriktningen passar dig som tycker om att leda och hjälpa andra, är social och har ett stort intresse för människors utveckling och lärande. Hit söker du som vill arbeta med att utveckla människor. Du får lära dig hur man på ett pedagogiskt sätt kan motivera och engagera barn, ungdomar och vuxna. Inriktningen ger dig goda kunskaper om ledarskap, pedagogik, sociologi, psykologi, hälsa och kommunikation.

Efter utbildningen är du behörig barnskötare för förskola eller elevassistent i förskola och på fritids.

Poängplan för Barn- och fritidsprogrammet 2021 Pdf, 41.4 kB.

Arbetsplatsförlagt lärande/APL

Under 15 veckor har du arbetsplatsförlagt lärande (APL). Här utvecklar du de kunskaper du fått i skolan och du får erfarenhet av arbetslivet.

Efter gymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet är ett brett program och du kan genom val få grundläggande behörighet till studier på högskolan och yrkeshögskola. Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt som exempelvis barnskötare på förskolor eller elevassistent inom förskola, skola och fitidshem. Du får även, via det individuella valet, behörighet för studier på högskolan. Du kan välja att studera vidare för att bli till exempel förskollärare, fritidspedagog, fritidsledare, socialpedagog, polis eller lärare.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad