Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-08-31 16.36

Vernissage av utställningen Inverkan i Galleri Koch

På lördag den 2 september öppnar utställningen Inverkan på Galleri Koch i Kulturhuset Fregatten. Missa inte möjligheten att få se fantastiska smycken av smyckeskonstnärerna Hanna Liljenberg, Linnéa Eriksson och Karin Roy Andersson.

Inverkan

Hanna Liljenberg, Linnéa Eriksson och Karin Roy Andersson jobbar med sina smycken i en gemensam verkstad i Göteborg. Efter att ha jobbat tillsammans i nästan tio år har deras smycken olika individuella uttryck men ändå en effekt på varandra.
- Våra smycken ger en inblick i vår vardag. Titta noga så framträder hantverket; timmar av sågande, klippande, putsande, stygn, hammarslag och fildrag, säger Karin. Det är så spännande med smycken, skiftningarna i föremålens karaktär blir så tydlig när de går från den ofta oputsade, stökiga miljön i en verkstad, vidare till en kartong inpackade i bubbelplast för att skickas iväg och kanske plockas upp på ett galleri eller en konsthall. Där visas de ofta omgivna av vita väggar och inte sällan bakom glas. När smycket sedan plockas fram, hängs runt en hals eller fästs på en kavaj sker en ny förändring. Objektet färgas av personen och smycket reflekterar i sin tur bäraren.

Välkommen på vernissage i Galleri Koch, 2 september kl 11-15

Utställningen pågår till den 23:e september.

smyckeskonstnärer

Hanna Liljenberg, Linnéa Eriksson och Karin Roy Andersson packar här upp sina smycken inför utställningen Inverkan på Galleri Koch.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-08-31