Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Var en del av den digitala utvecklingen - lär dig mer på Digitalidag

Den 14 oktober arrangeras Digitalidag på Kulturhuset Fregatten. Digitalidag är ett arrangemang för alla de som behöver ett extra stöd i hur ny teknik fungerar, hur man använder tjänster online eller vill komma i kontakt med kommunen digitalt.

Digitalidag grundades år 2019 och för varje år som går växer engagemanget för denna årligen återkommande temadag. Årets kraftsamling visar att många, från näringslivet, myndigheter, civilsamhället, bibliotek och kommuner vill vara med och bidra för att skapa ett digitalt inkluderande samhälle för alla.

Under året har Digitalidag initierat över 100 samarbeten mellan olika aktörer, där b.la. privata och offentliga aktörer nu samverkar i lösningar för att hjälpa fler in i det digitala.

Stenungsunds kommun är en del av Digitalidag som går av stapeln den 14 oktober på Kulturhuset Fregatten.

Digitaliseringschef Lars Lidén förklarar varför kommunen satsar på Digitalidag.

- Samhällsutvecklingen med hjälp av digitala lösningar går fort, vi alla har till viss del behövt styra om vårt sätt att handla, umgås och konsumera olika tjänster. Behovet av det fysiska mötet är idag inte lika stort som det var förr och utvecklingstakten gör det ibland svårt att hänga med, speciellt om man inte har någon att be om hjälp eller fråga.

Vilka tycker du ska besöka Kulturhuset och Digitalidag den 14 oktober?

- Alla de som behöver ett extra stöd i hur ny teknik fungerar, hur man använder tjänster online eller vill komma i kontakt med kommunen digitalt. Som kommun ser vi en nytta i att förenkla kommunikationen för våra invånare, näringsliv eller besökare, men vi vet också att alla inte har lika lätt att ta till sig nya digitala lösningar, något vi kan visa och lära ut under Digitalidag, säger Lars Lidén.

Och vad hoppas vi att besökare tar med sig i form av kunskaper, nya erfarenheter?

- Min förhoppning är att alla som besöker Digitalidag går därifrån med nyvunnen kunskap och att man fått svar på de frågor som funnits. Stenungsunds kommun blir mer och mer digitalt för att möta den efterfrågan som finns i samhället till enklare kommunikation eller bättre och tydligare information. Vi kommer att visa var på hemsidan kommunens digitala tjänster finns och hur man använder dem. Vår förhoppning är också att under Digitalidag kunna visa hur vi med hjälp av ny teknik skapar en trevligare och mer inkluderande miljö inom delar av kommunens verksamheter som påverkar våra invånare.

Läs mer om Digitalidag och vad som händer på Kulturhuset Fregatten den 14 oktober här Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad