Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Källsnäs badplats, foto: Johan Lindgren

Källsnäs badplats bjuder på långgrunda barnvänliga lerbottnar och dopp från badstege och brygga längst ut på piren, Foto: Johan Lindgren, Stenungsunds kommun

Stenungsunds badplatser - en blandning av sött och salt

Redan i mitten av maj iordningställde Stenungsunds kommun de kommunala badplatserna. I takt med att badtemperaturerna nu stiger lockas fler besökare till våra badplatser.

Stenungsunds kommun erbjuder många möjligheter till svalkande dopp. Med både havet och skogens sjöar in på knuten så finns det bad för alla smaker.
I kommunen finns det åtta kommunala badplatser.

Havsbaden är:

  • Källnäs
  • Hawaii
  • Söskär
  • Nösnäs
  • Getskär

Och tre bad runt sjön Hällungen:

  • Talbo
  • Bastevik
  • Svenshögen (Uggletången)

En kommunal badplats innebär att kommunen är ansvariga för tillsyn och skötsel av badplatsen. (Det finns undantag där kommunen endast sköter sophämtning, läs mer om vilka på sidan om badplatserna). Stenungsunds kommun har personal som besöker alla badplatser en gång per dag alla dagar i veckan, inklusive lördagar och söndagar vilket är nytt för i år. Även extra tillsyn av Nösnäsbadplats och Hawwaii på eftermiddagar/kvällar kommer att ske vid behov, också det är nytt för i år.

Vidare har volleybollplanen på Nösnäsbadet fått ny sand och nät inför denna säsong och i Bastevik har Stenungsunds kommun satt dit en ny badflotte och nya parkbänkar.

Läs mer om våra badplatser och hur du hittar dem här

Bänkar vid Basteviks badplats. Foto: Kevin Nilsson, Stenungsunds kommun.

Säkerheten framförallt

Tänk på att alltid parkera bilen på ett sätt så att räddningstjänsten kan ta sig fram om en olycka skulle inträffa. Under högsäsongen kan det vara trångt och ont om platser på de badplatser där parkeringsutymmena är mindre, gå eller cykla till badplatsen om det är möjligt, eller parkera längre bort.

Skulle ni upptäcka skadegörelse eller att utrustning gått sönder går det bra att kontakta kommunens medborgarservice på: 0303-73 00 00 eller kommun@stenungsund.se

Håll Bohuslän rent

Håll Bohuslän Rent – så lyder uppmaningen när Västkuststiftelsen kraftsamlar tillsammans med Bohusläns kommuner, Turistrådet Västsverige och Håll Sverige Rent för att underlätta för strandstädning och sophantering i den bohuslänska skärgården. Syftet är att minska nedskräpningen i hela Bohuslän och att motivera människor till att ta hand om sitt eget skräp genom att lyfta befintliga initiativ och utveckla nya där det behövs.

Stenungsunds kommun är en del i denna kampanj och uppmanar därför både bofasta och turister att verkligen tänka på att ta med sitt skräp och slänga på rätt ställe. Ser ni att soptunnnor inte hunnit tömmas är det bättre att ta med skräpet hem från badplatsen istället för att lämna det på sådant sätt att det riskerar ökad nedskräpning.

Läs mer om Håll Bohuslän rent här Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad