Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-06-08 09.43

Sommarlovsprogram - fyllt av roliga aktiviteter

Sommarlovsprogrammet är fyllt av roliga aktiviteter och det bästa är att allt är gratis! Nyheter som parklek i Kulturhusparken, parkourträning och teaterföreställningar blandas med populära återkommande aktiviteter som Sommarskoj på fritidsgårdarna och Sommarboken på biblioteket.

Parklek

- I sommar tänker vi nyttja vår fina Kulturhuspark mer till sommarlovsaktiviteter, säger Christoffer Ahlberg, barn- och ungdomskultursamordnare på Stenungsunds kommun. Det centrala läget och den populära lekplatsen gör att det känns naturligt.
Under sex veckor uppdelat i två perioder (19 juni-7 juli och 31 juli-18 augusti) kommer det pågå Parklek i Kulturhusparken. Mellan klockan 11 och 14 kommer det finnas parkleksvärdar på plats som hittar på roliga saker. Vid dåligt väder flyttar aktiviteterna in i Kulturhuset.

Kulturhusparken och Kulturhuset kommer också få besök av flera olika föreställningar och föreningar. Bland annat kommer föreställningen Vattenmannen och Speed till Kulturhusparken (21-22 juni) och Cirkusexpressen visar och lär ut cirkuskonster (9-10 augusti). Det kommer även finnas möjlighet att prova på Parkour (2-4 augusti, OBS! INSTÄLLT 3-5 juli), basket (11-12 augusti) och olika instrument (14, 15, 19 juni). 

Liksom förra året är det skateskola i skateparken. Varje vardag 10 juli-18 augusti finns det ledare på plats mellan 10.00 och 14.30. På skejtskolan krävs inga förkunskaper och det finns både bräda, skydd och hjälmar att låna. Vid regn kommer det vara aktiviteter på Hasselgården.

Med start måndagen den 19 juni är det Sommarskoj på Hasselgården och på Stora Högagården.
- Sommarskoj är för barn och unga som går i mellan- och högstadiet, säger Eva-Maria Hallberg, enhetschef på Kultur och Fritid. Det brukar vara väldigt uppskattat och tillsammans blir det mycket liv och rörelse, glädje och gemenskap.

Barnens dag på Stora Högagården (29 juni) och på Hasselgården (5 juli) är populära inslag under sommarlovet. Då bjuds det på lekar, grill, talangjakt, barnloppis och överraskningar. Från Hasselgården avgår också sommarbussen till Ullared (1 augusti) och Skara Sommarland (8 augusti).    

På biblioteket är det Sommarboken som är i fokus. Den 15 juni är det dags för sommarkalas i bibliotekets trädgård, den 6 juli visas Djungelboken på Fregatten Bio och den 17 augusti är det Lyssna & pyssla med biblioteket.

På www.stenungsund.se /sommarlovsprogram finns information om alla sommarlovsaktiviteter.

Sommarlovsprogrammet finns även att hämta i pappersform på Kulturhuset Fregatten.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Marita Hjelm, 2017-12-04