Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-06-20 09.35

Parkleken är igång!

Under året och alldeles särskilt under sommaren, är Kulturhusparken en populär plats för barn i alla åldrar. Den omtyckta lekplatsen kompletteras i år med parklek med ledning av parkleksvärdar som kommer finnas på plats. 

Simon, Carolina och Isak började sitt sommarjobb i måndags som parkleksvärdar. 
- Vi kommer vara här mellan klockan 11–14 varje vardag och hitta på kul saker tillsammans med de barn som kommer till parken, säger Simon. Det finns fotbollar, rockringar och andra roliga saker som vi tar fram, men vi kommer också hitta på olika aktiviteter varje dag. 

Parkleken pågår under sex veckor, uppdelat i två perioder (19 juni-7 juli och 31 juli-18 augusti) och är nytt för i år.
- Vi har en fantastisk park med direkt närhet till både vattnet och butiker, och vi tror att vi kommer ha fullt upp, säger Christoffer Ahlberg, barn- och ungdomskultursamordnare. Parken är välbesökt och vi tror att detta är ett bra sätt att möta barn som kanske inte har så mycket andra saker att göra på sommarlovet. Vill man leka, så är det bara att komma till Kulturhusparken och titta efter de gröna sommarjobbströjorna.  

Parken kommer under sommaren även vara en plats för olika föreställningar.
- Redan på onsdag och torsdag den här veckan kommer Vattenmannen och Speed, kända från teve med sitt barnprogram. De kommer hålla i en riktigt kul föreställning som man inte vill missa. Och det är förstås gratis, det är bara att dyka upp, säger Christoffer Ahlberg.

 

Parleksvärdar

Carolina, Simon och Isak finns på plats i Kulturhusparken 11-14 varje vardag.

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-06-20