Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-06-21 10.18

Nytt bibliotekskort till hösten

I höst införs ett nytt gemensamt bibliotekskort som gäller på alla folkbibliotek i Ale, Kungälv, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Då slutar det gamla bibliotekskortet att fungera.

Nytt bibliotekskort

Med det nya kortet får låntagaren tillgång till alla böcker och andra medier som finns hos de bibliotek som ingår i Bibliotek i Väst. Det innebär också att det blir en gemensam webbkatalog för omlån och reservation av böcker och andra medier. 
- Vi tror att detta ger ett stort mervärde för våra biblioteksbesökare, säger Ida Nolke, bibliotekarie på Stenungsunds bibliotek. Vi kommer kunna erbjuda ett mycket större utbud än idag och de låntagaren som lånar i flera kommuner inom Bibliotek i Väst får alla sina lån samlade på ett bibliotekskort. 

Det nya kortet släpps vid olika datum i de olika kommunerna under hösten.
- Det är ännu inte helt klart vid vilket datum vi på Stenungsunds bibliotek börjar dela ut de nya bibliotekskortet, men informerar om det så snart vi vet, säger Ida. Kortet kommer man få hämta ut i biblioteket och det är förstås gratis.

Varför ett nytt kort?

  • Med det nya kortet får du tillgång till alla böcker och andra medier i hela Bibliotek i Väst.
  • Du som lånar i flera av kommunerna i Bibliotek i Väst får alla dina lån på ett kort.
  • Du kan låna och lämna var du vill.
  • Du får tillgång till ett större utbud.
  • Det blir också lättare att hitta och reservera medier i vår gemensamma webbkatalog.
  • Genom att samarbeta kan biblioteken erbjuda så mycket mer.

Så får du nytt kort

Det nya kortet kommer lämnas ut personligen vid ett besök på Stenungsunds bibliotek i Kulturhuset Fregatten. Låntagaren godkänner då att personuppgifter hanteras i det nya systemet enligt Personuppgiftslagen (PuL). Därför är det viktigt att ta med giltig legitimation. För personer som är under 18 år måste målsman godkänna och skriva under. Även låntagare som lånar e-böcker kommer att behöva hämta sitt kort på biblioteket. Om det finns svårigheter kring att kan komma till biblioteket på grund av ålder, rörelsehinder, synskada eller långvarig sjukdom så hjälper biblioteket till med det nya bibliotekskortet.

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-06-21