Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nyinvigning av Kulturhuset Fregatten   

1992 byggdes Kulturhuset Fregatten med visionen om att vara ett möjligheternas hus och i år fyller Kulturhuset 25 år. 

– Vi ser ett behov av att modernisera den fysiska miljön och hitta sätt att använda husets ytor ännu bättre än tidigare, säger Pia Solefors, chef Kultur och Fritid. Efter workshops med medborgare och medarbetare såg vi att tre önskemål stack ut lite extra. Det handlade om att man ville ha en mysigare miljö, man önskade en scen samt en gemensam reception. Vi har nu skapat en ny miljö med stolar, bord och soffor och byggt en scen som vi hoppas kommer användas flitigt.

I Kulturhusets foajé finns numera en reception dit besökare kan vända sig om man behöver hjälp eller har frågor.
– Vi har samlat flera av våra verksamheter i vår reception. Våra kulturhusvärdar svarar på frågor, hjälper till med evenemangsbokningar och biljettköp och att guida rätt i huset, säger Britta Netterfors, enhetschef Kultur och Fritid. Även Turistinformationen har flyttat ut i foajén, vilket gör att vi kan hjälpas åt på ett bättre sätt.

I rummet som Turistinformationen och Fregatten Konferens nu flyttat ut ur, ska bli ett rum med verksamhet riktad till barn och unga.
– En projektgrupp kommer under året, tillsammans med ungdomar, planera, testa och hitta en form för verksamheten, säger Britta.

Sedan en tid tillbaka driver Fregatten Bio caféet. Inom kort kommer Salt och Sill vara caféets leverantör av mat.
– Vi är jätteglada för att ha hittat en bra och långsiktig lösning där vi kan erbjuda våra besökare en trevlig fikastund och god och bra mat säger Pia Solefors. Salt och Sill kommer även vara leverantör av maten till våra konferensgäster.

Den 19 januari nyinvigdes Kulturhuset och foajén fylldes av besökare. Salt och Sill bjöd på snittar och Pia Solefors och Britta Netterfors tog tillfället i akt och berättade om innehåll och framtid för kulturhuset. Musikinslagen stod Kulturskolan för.

Lördagen den 4 mars firar Kulturhuset Fregatten 25 år och då blir det fest i Kulturhuset.
– Vi bjuder då in till en dag med många aktiviteter för alla åldrar, säger Britta. Programmet för dagen är inte helt färdigt, men en sak som är klart är att vi avslutar festligheterna med en stor konsert med Viktor Olsson.

Kulturskolan spelar
Receptionen
Turstinformation
Salt och Sill
Kulturskolan
Pia Solefors på scen

Senast uppdaterad