Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:


Aktuell information om utställningen hittar du här!

Lars Lerin ställer ut i Stenungsund

Akvareller, Stenungsunds Konsthall, Kulturhuset Fregatten
18 januari – 29 mars 2020

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Nu ställer han ut ett urval av sina akvareller på Stenungsund Konsthall, Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

Lars Lerin besökte Galleri Koch och utställningen med Göteborgskoloristerna förra våren och det var då tanken väcktes att ställa ut sina akvareller i konsthallen.

- Jag har en stor kärlek till Göteborgskoloristerna, och då särskilt Ragnar Sandberg, säger Lars Lerin. Han är en stor favorit och jag tycker om tanken på att vistas i hans trakter. Min mamma kommer också från Bohuslän, jag har mina förfäder där och upplevt min bästa tid där - min barndom.

Med start den 18 januari 2020 ställer Lars Lerin ut akvareller i Stenungsunds Konsthall i Kulturhuset Fregatten.

- Vi är förstås både hedrade och väldigt stolta över att Lars Lerin valt att ställa ut i vår konsthall, säger Britta Netterfors, enhetschef kultur, Stenungsunds kommun.

Akvarell av Lars Lerin

Lars Lerin är född 1954 i Munkfors. Han studerade vid Gerlesborgsskolan 1974-75 och vid Valands konsthögskola i Göteborg 1980-84. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut i såväl samlings- som separatutställningar på gallerier och museer i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Färöarna, Island, Norge, Tyskland, USA.

Det är vanligt att Lars Lerin målar med inspiration från platser som han har besökt. Konstverken är blandade med både ljusa och mörka motiv. Det finns motiv från barndomen i Värmland men även från Lofoten, Island, Indien och Sydamerika.

Senast uppdaterad