Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2018-11-06 09.46

Kulturstipendium 2018 går till Konstvandringen Södra Bohuslän 

Kommunstyrelsens Bildnings- och socialutskott har vid sitt sammanträde den 31 oktober beslutat att 2018 års kulturstipendium skall tilldelas Konstvandringen Södra Bohuslän.

Motiveringen lyder:

"Konstvandringen har under 20 år lockat konstintresserade från både närområdet och hela Sverige. Varje år lockas många besökare till till konstvandringen och Galleri Koch i vårt kulturhus. Verksamheten hjälper lokala konstnärer att synas och utvecklas och det sätter Stenungsund och vårt kulturhus på kartan."

Konstvandringen Södra Bohuslän är en ideell förening med yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare i Kungälv, Stenungsund, Tjörn, Orust och Uddevalla. Föreningen bildades 1999 och det var Bosse Anås, skulptör, som tog initiativ till att samla konstnärer och konsthantverkare i området Södra Bohuslän för att tillsammans organisera konstvandring med öppna ateljéer.

- Så roligt att Konstvandringen fått den här utmärkelsen, säger Lars Sestervik, ordförande i Konstvandringen Södra Bohuslän. Vi har arbetat mycket för att få Konstvandringen att bli vad den är i dag. Bosse Anås grundade konstvandringen för drygt 20 år sedan och nu har vo cirka 25000 besök i våra ateljéer runt om i Bohuslän varje år. Intresset för vad vi gör ökar hela tiden och sedan förra året samarbetar vi med Kvirr i norra Bohuslän också. En del utmaningar återstår såklart men vi strävar vidare och att få ett Stenungsunds Kulturstipendium stärker oss såklart i det fortsatta arbetet.

Stenungsunds kommuns kulturstipendium har delats ut årligen sedan 1975. Kommunen har efter utannonsering mottagit ett antal nomineringar från allmänheten. Utdelning sker årligen på kommunfullmäktiges sammanträde i december.

Stipendiesumman är 20 000 kr.

Senast uppdaterad 2018-11-06