Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-03-01 11.21

Kan själv! - en ljudupplevelse för de allra minsta 

På torsdag den 2 mars öppnar Galleri Koch i Kulturhuset Fregatten dörrarna för utställningen Kan själv!. Det är en utställningsmiljö där små barn, 0-2 år, kan skapa, utforska och upptäcka ljud på sina villkor.

Utställningen Kan själv!

Just nu packas utställningen Kan Själv! upp och den 2 mars kl 12 öppnar utställningen för besökare.

Utställningen Kan själv! drivs av Västarvet och är formgiven utifrån en förstudie som genomfördes 2013 tillsammans med barn från förskolor och tonsättare Johan Svensson.

Barn i åldern 0-2 år har en annan ljudvärld än äldre barn och vuxna. Utställningen presenterar ljud och ljudskapande, som är spännande och intressant för de minsta barnen.
- Vi vill synliggöra de minsta barnen, deras rätt till kultur som är anpassad efter deras behov och visa att de har förmåga att kommunicera, om vi tar oss tid att lyssna, säger Ida Lagnander, pedagog på Västarvet. 

Utställningen Kan Själv! har visats runt om i Västa Götalandsregionen på bibliotek, i konsthallar och museer.
- På torsdag den 2 mars klockan 17.30 är förskolepersonal och föräldrar välkomna att lyssna på Ida Lagnander, pedagog och Johans Svensson som är tonsättare som berättar om de kunskaper och erfarenheter om små barns ljudskapande som man fått under förstudien, berättar Birgitta.

- Vi tycker det är jätteroligt att Kan själv! nu kommit till Stenungsund och till Kulturhuset Fregatten, säger Birgitta Lundh-Gitse, kultursamordnare. Vi försöker erbjuda konstupplevelser riktade till många olika målgrupper, och nu är det de allra minsta barnen som står i fokus.

Utställningen pågår fram till den 28 mars. Öppet vardagar 12-19 och lördagar 11-15 
Fri entré.
Här kan du läsa mer om utställningen Kan själv!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt

Galleri Koch

0303-73 80 63
kajsa.finn@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-03-01