Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Häst i Paddock med ryttare

"Marre" eller Marqu som han egentligen heter har fått en ny Paddock. Janina Johansson håller i tränset.

Investeringar i föreningslivet skapar möjligheter till utveckling

Stenungsunds kommun har under 2022 investerat totalt 8 miljoner i nya träningsytor hos några av kommunens föreningar.

Det är föreningarna Ödsmåls IK, Stenungsunds Ridklubb och Stenungsunds dragkamp som alla ansökt om investeringsstöd från kommunen för att kunna utveckla och rusta upp sina respektive träningsanläggningar.

Detta har nu resulterat i en ny konstgräsplan för Ödsmåls IK. En ny Paddock för Stenungsunds Ridklubb som står klar denna vecka. Samt en ny träningsyta för Stenungsunds Dragkamp även den klar inom de närmsta veckorna.

Föreningarna första ansökan om investeringsstöd gjordes redan 2020 för att på så vis komma med i budgetprocessen inför 2022. Stenungsunds kommun beviljade ansökningarna och nu närmar sig invigningarna för samtliga anläggningar.

- Vi arbetar i nära samarbete med föreningarna för att utveckla verksamheten på olika sätt. Det kan vara genom stöd för att söka bidrag från andra håll eller att skapa prova-på-verksamhet. Allt med syfte att nå flera barn och ungdomar samt att behålla medlemmar i allt högre åldrar. Att våra anläggningsföreningar växer och utvecklas speglar övriga kommunens satsningar på nya bostäder och rekreationsområden, säger Pia Solefors, verksamhetschef Kultur & Fritid.

Investeringsstöd är inget traditionellt bidrag utan innebär att kommunen genomför en investering på den mark som föreningen arrenderar. Föreningen kan få stöttning i arbete med rambeskrivning, upphandling, projektledning och annat som annars kan vara svårt att driva på egen hand. Vid stora investeringar innebär det en ökad arrendekostnad för föreningen, men med de nya ytorna har föreningarna större möjlighet att öka sina intäkter genom att till exempel anordna tävlingar och arrangemang. Nu när anläggningarna börjar bli färdiga har föreningarna en spännande tid framför sig med att anordna aktiviteter på de nya ytorna och utveckla föreningarna framåt för att skapa ett mervärde för medlemmar och kommuninvånare.

Senast uppdaterad