Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Filmpremiär - En film skapad av och med ungdomar i Stenungsund 

Under våren 2019 har en arbetsgrupp från Kulturskolan och Ungdomsverksamheten i Stenungsund samarbetat om ett gemensamt filmprojekt tillsammans med ungdomar i kommunen. Nu är det dags för filmpremiär!

Resultatet är en känslosam film på 30 minuter, ett kollage som består av spelfilmsscener, animationer, musik och intervjuer av och med ungdomar. Innehållet har tagits fram med inspiration från den LUPP-undersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) som genomfördes i Stenungsund hösten 2017. Deltagarna i projektet har skrivit fram egna scener där de reflekterar över sin vardag i skolan och på fritiden och i dokumentärdelarna har de frågor som använts i undersökningen diskuterats vidare i samtalsform.

Foto: Simon Borka Gunnarsson

- Tillsammans med regissören Simon Borka Gunnarsson har alla idéer kunnat realiserats då vi under en intensiv arbetsperiod spelade in filmscenerna, säger Julia Boström, projektledare. Till vår hjälp hade vi många elever och lärare på Stenungskolan som ställde upp som statister. För att möjliggöra projektet har vi fått ekonomiskt stöd av Folkhälsorådet i Stenungsund och av Kulturungdom.

- Nu ser vi med förväntan fram emot premiären och hoppas att många vill komma och se vad ungdomarna själva sätter på dagordningen när de fritt får berätta om sina liv och hur de upplever sina viktigaste relationer, säger Julia Boström.

Välkommen på filmpremiär:

Torsdag 16 maj kl 17.00 på Fregatten bio, Kulturhuset Fregatten
Mingel från 16.30

Senast uppdaterad