Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

En strålande jul - lasershow över Stenungsund

Med start den 23 december kl 17.00 kommer laserstrålar att lysa upp natthimlen över Stenungsund. Det blir en lasershow i olika färger, mönster och riktningar som skall utgå från bryggan utanför kulturhuset.

Varje kväll mellan kl 17.00 - 21.00 kommer laserstrålarna att lysa upp i 10 minuter med start varje hel timma. Det blir strålar i olika riktningar med olika färger och mönster. En laserstråle syns olika bra beroende på dom atmosfäriska förhållanden. Vid hög luftfuktighet, regn eller snöfall kan det bli mycket effektfulla effekter runt strålarna.

- På nyårsafton kl 23.59 ger vi full effekt på lasern i 15 minuter och firar in det nya året, och hoppas att det blir ett effektfullt ljusspel som ett miljövänlig alternativ till traditionellt fyrverkeri, säger Britta Netterfors, Enhetschef Kultur, Stenungsunds kommun.

Även på nyårsdagen kl 18.00 blir det en repris på ljusspelet, för dom som inte kunde se på nyårsafton. Det är viktigt att det inte blir någon trång folksamling i hamnen i samband med detta nu i covid-19 tider, och vi uppmanar att hålla avstånd och skåda på avstånd.

Medarrangör: Stenungsundshem & Eriksen Laser AB

Senast uppdaterad