Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2016-11-22 10.24

Driftiga ungdomar ordnar julbasar med stöd av Stenungslanten

Under hösten har sex tjejer som går i sjuan tillsammans, med hjälp från Stenungslanten, startat upp arrangörsgruppen ”Sju knutar”. Deras första evenemang var ett halloweendisco för barn och nu planeras en julbasar för fullt.


Stenungslanten är ett stöd som delas ut av Kultur och Fritid till unga i kommunen som har en idé de vill förverkliga. Det kan handla om att man vill arrangera en skatetävling, en pysseldag, ett teaterläger eller en turnering.
– Det finns många ungdomar som har många bra idéer, men som kan behöva lite hjälp att förverkliga dem. Genom Stenungslanten kan vi stötta både med lite pengar men också genom att vara ett bollplank, säger Christoffer Ahlberg, barn- och ungdomskultursamordnare som varit med att starta upp projektet.

Tanken är att idén ska utmynna i aktiviteter eller evenemang som skapar nya möten och upplevelser för andra unga i kommunen.
– Arrangörsgruppen Sju knutar är ett jättebra exempel. De ordnade ett halloweendisco på Stora Högagården för barn i klass 1-4 som blev så populärt så alla inte fick plats, säger Therese Wennsten, fritidsassistent på Stora Högagården. Nu är tjejerna mitt uppe i planeringen av en julbasar.

– Vi började sjuan nu i höst och vi går i samma klass, berättar Vera Dimberg. När vi fick reda på att man kunde söka pengar så satte vi oss ner och skrev en ansökan och skickade in. Julbasaren är vårt andra evenemang och det är jättekul att planera.
– Vi skulle vilja åka iväg på en resa, så vi samlar pengar till det, säger Kajsa Wallen. Vi drömmer om London men tänker att Stockholm också vore jättekul att åka till.
 
Lördagen den 10 december är det dags för julbasaren i Stora Högagården.
– Det är roligt att se hur de utvecklas tillsammans och hittar lösningar och samarbeten, säger Therese Wennsten, fritidsassistent.
– Vi ses på fritidsgården en timme i veckan och planerar, säger Sabina Krvavac, men det är en del saker som måste fixas däremellan också förstås. Det roligaste med det här är själva planerandet och att vi håller humöret uppe. Det svåraste är att alla ska bli nöjda, men vi är ganska bra på att komma överens.

Välkommen till Stora Högagården på julbasar lördagen den 10 december, klockan 11.00-15.00. Försäljning av bland annat smycken, italienska delikatesser och tunnbröd. Fika med nybakat.

Vill du veta mer om Stenungslanten? Läs här.

 

Therese Wennsten, fritidsassistent på Stora Högagården stöttar Sju knutar i deras planering av julbasaren.

Therese Wennsten, fritidsassistent på Stora Högagården stöttar Sju knutar i deras planering av julbasaren.

My, Kajsa, Ida, Vera, Elsa och Sabina kände inte varandra så bra när de började sjuan, men nu planerar de om att åka iväg på en resa tillsammans.

My, Kajsa, Ida, Vera, Elsa och Sabina kände inte varandra så bra när de började sjuan, men nu planerar de att åka iväg på en resa tillsammans.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2016-12-27