Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Din idé kan bli ett sommarjobb

Vill du starta ett eget företag? Har du en dröm som du vill förverkliga? Nu kan du sommarjobba som ung entreprenör.

För tredje året i rad arrangerar Ungdomsverksamheten i Stenungsunds kommun "Unga entreprenörer" som låter idérika ungdomar sommarjobba och förverkliga sina egna affärsideér.

Under veckorna 24, 25 och 26 får deltagarna en möjlighet till allt mellan att starta en Youtube-kanal, ha ett LAN, eller sälja kakor. Det går bra att starta eget företag själv eller tillsammans med vänner.

Sommarjobbet inleds med några roliga och intensiva dagar där deltagarna utbildas i grunderna till att starta eget företag och allt vad det innebär med ekonomi, marknadsföring och affärsidé. Ungdomarna får möjlighet att utveckla sitt ledarskap och sin idé. Alla ungdomar som deltar får en coach som finns med under hela tiden.

Alla unga entreprenörer får 3000 i startkapital och under drygt två veckors tid chansen att jobba med sin idé och tjäna pengar på den.

Avslutningsvis får de deltagande ungdomarna presentera sina ideér för etablerade företagare i ett draknäste. Förra året hölls draknästen på Stenungsundbaden och var av både unga som gamla etreprenörer en mycket uppskattade tillställning och avslutning på de intensiva veckorna.

För mer info och anmälan, vänligen kontakta:
Doha Fahmee, Ungdomsverksamheten
0303-73 29 23
doha.fahmee@stenungsund.se

Senast uppdaterad