Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-10-24 15.04

Biejvve Bájttá – en föreställning för förskolebarn

Elin Teilus är sångerska och jojkare med rötter från samebyn Udtja och uppvuxen i Göteborg. Under hösten besöker hon förskolor i Stenungsunds kommun med en musikteaterföreställning där barnen får möta samerna och deras land Sápmi. 

Elin

Elin bjuder in barnen i kåtan där de tillsammans går på upptäcktsfärd med hjälp av sagans värld i landet där solen skiner på natten. Barnen får träffa renen Bjällo, renskötaren Nils Henrik och Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan och Haren kommer också på besök och Elin lär barnen att jojka - det samiska sättet att sjunga på.

- Jag har samiskt påbrå, på min pappas sida och känner starkt att jag vill dela med mig av det samiska arvet, säger Elin Teilus. Att få besöka barn i förskoleåldern känns jättekul.
Elin har jobbat mycket med förskolebarn tidigare.
- Barn i den åldern är så nyfikna, säger Elin. Om man tidigt i livet får höra berättelser om samer så tror och hoppas jag att det väcker ett intresse och skapar förståelse. Vi testar också att jojka tillsammans, vilket barnen brukar tycka är jättekul.

Det kommer bli nio föreställningar på flera olika förskolor.
- Det är lite speciellt eftersom jag kommer ut till förskolan och möter barnen i deras miljö, säger Elin. Jag har med mig rekvisita som jag bygger upp och efter föreställningen har jag en frågestund med barnen. Förskolan får också en skiva med jojkar och ett pedagogiskt material som de kan använda efter att jag varit där. 

Sápmi stories - föreställning på Kulturhuset Fregatten den 28 oktober

Det finns även möjlighet för dig som inte är förskolebarn att få se en föreställning av Elin Teilus.
Lördagen den 28 oktober kl 19 bjuder Elin in till Sápmi stories Som norrskenets dans med unik närvaro och kraftfull och innerlig röst bjuder Elin på berättelser från förr och nu, jojkar och magiska improvisationer i nuet.

För mer information eller köp av biljetter


Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-03-07