Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

ARTSCAPE SAGA 29 maj - 4 juni

ARTSCAPE SAGA är ett konstprojekt där konstnärer från hela världen skapar ett 30-tal storskaliga väggmålningar runt om i Göteborgsregionen, samtliga inspirerade av folksagor. Nu är det dags för två stora väggmålningar att växa fram i Stenungsund.

Under nästan en veckas tid kommer man kunna se konstverken växa fram. Allmänheten är välkomna att komma förbi och följa arbetet på plats.

Nomad Clan (Storbritannien)

29 maj – 4 juni kommer en vägg på kulturhuset målas. Nomad Clan är en brittisk konstnärsduo bestående av Cbloxx och AYLO. Deras realistiska muralmålningar inkorporerar livfulla porträtt och scener från lokala berättelser. Målet med konsten är att hylla lokalhistorien i trakten, men även att lyfta socioekonomiska problem.

WiseTwo (Kenya)

30 maj – 4 maj kommer en vägg på kommunhuset att målas. Efter att ha studerat afrikanska psykadeliska mönster och stencilkonst utvecklade den kenyanske konstnären WiseTwo sin unika stil. Med sin konst vill han förmedla politisk, ekonomisk och social medvetenhet i samhället, samtidigt som han vill försköna omgivningen.

Captain Kris (Nya Zeeland)

3 juni blir det workshop och 4 juni målning av ytterligare en vägg på Ekenässkolan. Captain Kris målar väggmålningar inspirerade av serieteckningar, tecknad film och populärkultur. Hans verk karaktäriseras av tydliga linjer och mycket färger. Motivet på väggen kommer att ha inspirerats av Ekenässkolans elevers idéer, och behöver alltså inte följa folksago-temat.

Projektet leds och koordineras av den ideella gatu­konstorganisationen Artscape i nära samarbete med kommu­nerna. Följande kommuner omfattas: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Projektet pågår mellan 27 maj och 16 juni i de olika kommunerna, men mellan 29 maj och 4 juni i Stenungsund.

Senast uppdaterad