Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-04-04 14.01

Äggen är slut. En utställning och föreställning om klimakteriet

En dag tar äggen slut för oss födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Vad är drivkraften? Vilka är drömmarna? Hur känns kroppen? Hur är det med lusten? Vad är viktigt? 

I Kulturhuset Fregatten i Stenungsund visas just nu utställningen Äggen är slut, ett projekt om klimakteriet, fångat i vers, på foto och i kvinnors berättelser. Utställningen pågår fram till den 23 april. Fotograf: Elisabeth Olson Wallin.

Föreställning 12 april kl 19.00

I samband med utställningen framförs en föreställning med bland annat ett körverk baserat på personliga berättelser om klimakteriet.
- Kör, slagverk och Lina Ekdals texter gör att föreställningen Äggen är slut blir en träffande upplevelse, säger Britta Netterfors, enhetschef på kultur och Fritid. Tro inte att den bara tilltalar medelålders kvinnor utan detta är en upplevelse för fler!

Underlaget till körverket och föreställningen Äggen är slut är intervjuer med 17 kvinnor mellan 48 år till 73 år med olika bakgrund och projektgruppens egna livserfarenheter.

Föreställningen startar med ett samtal mellan Annica Carlsson Bergdahl, Lina Ekdahl och barnmorskan Anna Wängborg, vårdenhetschef på gynekologmottagningen i Kungälv.
Medverkande på scen är Svenska Damkören, slagverkaren Anna Gustavsson och Lina Ekdahl. 

För mer information och bokning av biljetterlänk till annan webbplats

I samarbete med Rot produktion och Sensus studieförbund.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-04-04