RUM1

RUM1

Vad är RUM1?

RUM1 är en kreativ skaparverkstad och en mötesplats för unga i Stenungsunds kommun. Här kan du göra film, spela in musik, skapa konst eller driva ett eget projekt – kanske vill du arrangera en spelning eller starta en förening?

Med hjälp av samarbeten med studieförbund, föreningar och ungdomar i kommunen utvecklar vi verksamheten och våra programpunkter. Tillsammans med dig kan vi skapa en lockande mötesplats för unga i Stenungsund! Vi planerar events, hittar på aktiviteter, har workshops, driver ungdomsprojekt och du kan även få hjälp med att ansöka om pengar från StenUNGslanten och andra projektstöd.


- Kostar det att komma till RUM1?

Nej! I RUM1 arrangeras workshops där du som ung kan prova på nya saker helt GRATIS! Mer information om arrangemangen finns på vår hemsida och på sociala medier.


- Kan jag boka RUM1 och vara där själv eller med mina kompisar?

Ja! Om du har ett projekt du håller på med eller om du vill filma, spela in musik eller vad det nu kan vara så kan du boka in dig i RUM1. Det är gratis att boka in sig. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

För att veta mer om vad som händer och vad som är på gång i RUM1 kan du följa oss på: Instagram: rum1_kulturhuset Länk till annan webbplats.

Vad händer i RUM1?

Konstkväll | Måndagar kl 17.00 - 20.00

På måndagar har vi workshops under temat Konstkväll! Tillsammans med personal på plats får du möjlighet att testa på nya konstformer och tekniker. Det kan vara allt från skulptur i lera, skisser, makramé eller digital design. Ibland kommer det in externa konstnärer eller föreläsare som håller i workshops.
På måndagar finns Keina och Alexander på plats och tar emot dig! Alla är välkomna och du behöver inte ha några förkunskaper, vi hjälper dig på plats när du är här.

Filmplats | Måndagar kl 16.30 - 19.00 | Lokal: Fyren

Välkomna till ännu ett år av Filmplats, fyllt av spännande möten, idéer och nya filmer som skapas! I år kommer vi att fördjupa oss ytterligare i filmskapandets olika beståndsdelar; vi kommer att jobba med manus, foto, regi, skådespeleri, klipp och allt annat som hör filmskapandet till. Och vi kommer att göra det tillsammans som vi alltid har gjort! Hoppas att just du vill vara med i vårat gäng till hösten, kanske är du helt ny eller har varit med innan, oavsett vilket är du varmt välkommen!
OBS! Ej varje måndag. Läs mer och anmäl dig till Filmplats här: https://www.filmplats.se/stenungsund/ Länk till annan webbplats.

Projektkontor | Torsdagar kl 17.00 - 20.00

Påverka din vardag och din fritid! Vilka möjligheter finns det och vilka verksamheter kan du själv vara aktiv i att utforma? Har du en idé? Vill du kanske anordna en livespelning eller ett LAN? Till Projektkontor kan du vända dig när du vill förverkliga dina idéer och projekt! På torsdagar har vi coacher på plats som hjälper dig komma igång med planeringen av just ditt projekt. De hjälper också med att söka ekonomiskt stöd från Stenungslanten.
På plats finns Heidi och Doha som hjälper er! Välkommen till RUM1 på torsdagar så berättar vi mer. Du kan komma själv eller tillsammans med kompisar. Vi ses!

Kontakt

Enhetschef ungdomsverksamhet

Evamaria Hallberg
0303-73 83 45
evamaria.hallberg@stenungsund.se

Senast uppdaterad