Stenungsunds kommunvapen

Kulturprojektet STOLT

Kulturskolorna i Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet driver tillsammans ett projekt som erbjuder kulturaktiviteter för barn i särskola och andra barn med en funktionsvariation.

Klicka här för att ladda ned programmet för hösten 2019PDF.


Hösten 2019

I höst presenterar vi två olika aktiviteter att prova på: Animation och Dans och musik. Allt är gratis och vi bjuder på frukt i pausen. Förälder och/eller ledsagare som stannar i rummet måste också vara med och delta. Det skapar de bästa förutsättningarna för att aktiviteten ska blir så så bra som möjlig.


Animation

Kulturhuset Fregatten,
Fregatten 1, Stenungsund

Lördag 5 oktober
Vi träffas för prova på animation på olika sätt. Vi börjar med att arbeta med modellera. Av leran skapar vi figurer som vi sedan gör korta animerade filmklipp med. Sättet vi animerar på kallas stop-motion och går till så att man tar en bild, flyttar sin figur lite grann och tar en bild till. När man tagit tillräckligt många bilder så kan man spela upp bilderna i en följd. Då ser det ut som om figuren rör sig av sig själv.

Lördag 19 oktober
Vid andra tillfället gör vi animationer av saker på papper, det kan vara teckningar som vi gör själva eller bilder som vi hittar i tidningar och klipper ut. Vi använder samma teknik, stop-motion som vid första tillfället. Vid bägge tillfällena kommer vi att ha tre arbetsstationer där vi gör animationerna, så vi kommer också få träna på att arbeta tillsammans.


Dans och musik

Kulturhuset Fregatten,
Fregatten 1, Stenungsund

Lördag 16 november

Vi utforskar hur olika toner låter genom att spela på plaströr i glada färger. Instrumentet heter boomwhackers och spelas genom att slå plaströret mot något. Vi tränar dans, skapar egna danser och har roligt ihop med härlig musik.

Lördag 23 november

Vi fortsätter spela på plaströr (boomwhackers) och tillsammans skapar vi musik på olika sätt.
Vi tränar dans, skapar egna danser och har roligt ihop med härlig musik.


Anmälan

Anmäl dig/ditt barn till ett eller flera tillfällen. Det går bra att komma på en av de två aktiviteterna per tillfälle. Mejla din anmälan till ann-marie.myllykangas@sv.se med namn på deltagaren, telefonnummer och vilken aktivitet det gäller.

Färdtjänst

Du som har rätt till färdtjänst har möjlighet att använda det för att ta dig till aktiviteterna.


Frågor

Vid frågor kontakta annika@sprakbussen.se eller ring 0722-34 31 34.

Kontakt

Följ och gilla oss på Facebook.

På Facebook hittar du information om kommande konserter och bilder från vår verksamhet.

Enhetschef Kultur och Kulturskola

Britta Netterfors
0303-73 80 65
britta.netterfors@stenungsund.se

Administratör

Fredrik Daun
0303-73 80 58
fredrik.daun@stenungsund.se

Postadress
Stenungsunds kulturskola
Fregatten 2
444 30 Stenungsund

Senast uppdaterad 2019-11-05