Gå direkt till innehållet
Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Välkomna till BARNENS KULTURHUS!

Barnens Kulturhus Fregatten är en plats för alla unga. Här händer det roliga och spännande saker för barn i alla åldrar. Föreställningar, konserter, skaparverkstäder av olika slag och så finns ett av landets bästa bibliotek såklart. Här finns Molekylverkstan, RUM1, bio, café och konsthall samt mysiga utrymmen om en bara vill hänga och vara sig själv för en stund. Varje termin kommer ett fullspäckat barnprogram ut och i det kan ni i lugn och ro botanisera och välja ut det som passar er. Barnens Kulturhus Fregatten står för kvalitet, delaktighet och eget skapande.

Program

Höstens program 2020
Ladda ner programmet här! (pdf)PDF

Vill ni läsa mer om programpunkterna?
Gå in på vår Evenemangskalenderlänk till annan webbplats

Prenumerera på Barnens Kulturhus nyhetsbrev!
Anmäl dig här!länk till annan webbplats

Stenungsunds Kulturskola
Kulturskolan är en fritidsverksamhet för elever från årskurs två till och med gymnasiet. Vi erbjuder kurser i att lära sig spela musikinstrument, sjunga, drama, teater/film och bild & form.
Läs mer om anmälning här!länk till annan webbplats

Barnlördagar
Varje år arrangerar vi ett antal barnlördagar på Kulturhuset Fregatten. Vi erbjuder ett rikt
och varierat program för barn upp till 12 år, där konst, kultur och eget skapande är i fokus.
Hela huset lever och öppnar upp dessa dagar där allt utom knattebion är gratis!

Bokslukarklubb
En klubb för dig 9-12 år som gillar att läsa. Vi träffas en gång i månaden, pratar om böcker och fikar tillsammans.

Bebben på bibblan
Ett sång- och sagoäventyr för dig och din bebis tillsammans med oss från biblioteket och kulturskolan. Vi startar tillsammans i Lyktan kl. 11.00 med musik, rörelse, ramsor och läsning. Sen får de som vill följa med till RUM1 där vi bjuder på kaffe och erbjuder en skapade aktivitet för dig och din bebis. Det kommer att vara olika teman och innehåll vid alla tillfällen.

Sagomåndag
Följ med in i bokens fantasifulla värld. Vi fördjupar läsupplevelsen med samtal, kreativt skapande, yoga eller musik. Det kommer att vara olika bilderböcker och skapande vid varje tillfälle.
Gratis!
Ålder: 2-6 år, syskon är också välkomna.

RUM1
RUM1 ligger i Kulturhuset Fregatten och är en skaparverkstad och mötesplats för, av och med unga där aktiviteter och kreativitet står i centrum.
Till oss är alla välkomna! Kanske har du en färdig idé och gillar att göra konst,musik eller film eller så vill du bara testa något nytt? Kom till oss och träffa andra i en kreativ miljö!
Lär mer här!länk till annan webbplats

Molekylverkstan
På Molekylverkstan Science center håller man öppet för alla som är nyfikna på att lära sig mer. Vår utmaning är att väcka intresse och därmed skapa bättre förutsättningar för en hållbar framtid genom att stimulera till ökad kunskap inom naturvetenskap, matematik och teknik.
Läs mer här!länk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2020-09-11